BannerwebsiteKoningsdag

Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Tennissen bij c.k.c. Maassluis

Op 9-9-1999 kreeg onze vereniging kunstgrasvelden en die kans werd aangegrepen om vier tennisvelden en één junior veldje aan te leggen. Het bleek een gouden greep. Er wordt actief gebruik gemaakt van de velden. De vereniging telt 70 tennisleden.

Voor wie?
De tennis is puur om recreatief een balletje te slaan. Voor competitief tennissen verwijzen wij graag door naar tennisverenigingen in de omgeving, zoals BeQuick. Korfballeden en hun familie worden in de gelegenheid gesteld om lid te worden. Binding met de vereniging is dus noodzakelijk om lid te worden. Bijzonder is wel dat er het hele jaar, behalve bij vorst, getennist kan worden. Een unieke situatie. De korfbalactiviteiten gaan altijd voor, dus de wedstrijden en trainingen, maar de praktijk leert dat er voldoende uren overdag en ’s avonds vrij zijn voor tennis.

VOOR- EN NAJAARS TOERNOOI
Als de weergoden het toelaten wordt er normaliter een gezelligheids toernooi georganiseerd in het voor- en najaar. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt de insteek van het toernooi bepaald: dubbel of mixed toernooi.  

TOSAVONDEN
Het hele jaar door, zolang de weersomstandigheden het toelaten, wordt er op de maandagavonden getost. Als er geen korfbal trainingen plaats vinden vanaf 19.30 uur en anders om 20.30 uur. Op deze avonden wordt er in een gezellige ongedwongen sfeer getennist. Na iedere ronde worden er rackets getrokken en zo worden de koppel dubbels samengesteld.

TENNIS VOOR "VRENIEUREN"
Sinds 2013 van april tot december vindt er iedere dinsdagmorgen tennis plaats voor "vrije" mannen.............zoals vutters, aow 'ers, snipperaars en meer van dit. Na gezamenlijk een bakje leut gedronken te hebben gaat men omstreeks 09.30 uur van start.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN
Alle jaren vinden de clubkampioenschappen in de laatste week van juni plaats voor dames en heren. Er kan ingeschreven worden in alle disciplines: dames-en heren enkel; mixed-dubbel; heren-en dames dubbel.  Er wordt gestreden om twee gewonnen partijen (best of three). In alle disciplines zijn drie prijzen beschikbaar en in de dames- en herenenkel een wisselbeker. Indeling geschiedt door loting en er mag één verhinderdatum opgegeven worden, m.u.v. de halve finale en finale. De sfeer is altijd bijzonder rondom de wedstrijden, mede door het publiek en de aanwezige hapjes en drankjes. De editie van 2014 is wel bijzonder, het wordt de 15e keer dat de clubkampioenschappen worden georganiseerd. Dat het bijzonder gaat worden blijkt wel uit de 16 leden die zich al hebben ingeschreven. Je kan en mag je dus nu al inschrijven (mail aan:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Verleden jaar hadden we voor het eerst wat wildcards. Dit gaan we ook het komende jaar doen!     

LADDERCOMPETITIE
De ladder is een ideale manier om leuke wedstrijden te spelen tegen verschillende tegenstanders. Het is een leuke, sportieve en gezellige manier om meer aan tennis toe te komen. Het hangt allemaal af hoeveel inschrijvingen er komen. In eerste instantie is de planning om één ladder te maken. Een loting gaat uitmaken hoe je op de ladder komt te staan. Verder mag je zelf een afspraak maken met de speler/speelster die boven jou op de ladder staat. Je daagt dus je tegenstander die boven jou staat uit om zo de ladder op te klimmen naar uiteindelijk de bovenste trede. 

Deze "competitie" is voor ons allemaal. Dames en heren door elkaar. Het gaat hier vooral om plezier en gezelligheid en je leert meteen ook andere tennisleden beter kennen. Het voordeel van deze gezellige competitie is dat jezelf beslist wanneer je speelt. Als jij een tegenstander uitdaagt die 1 trede hoger op de ladder staat, bepaal jij welke dag en tijdstip er gespeeld gaat worden. Je tegenstander, de uitgedaagde, mag maximaal 2 x weigeren en/of ander tijdstip verzoeken. Bij de 3e weigering zakt de uitgedaagde 1 trede en jij klim 1 trede omhoog. De wedstrijd gaat om 1 gewonnen  set (die bij 6 - 6 beslist wordt in een tie-break).

De laddercompetitie start vanaf maandag 17 maart 2014.

Lijkt je dit wat? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HET TENNISBESTUUR
Voorzitter:
Theo Guit, Willem Landrelaan 11, 3144 LJ Maassluis, tel.nr.: 010-5925789, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leden: 
Henny Nieman, Groen van Prinstererkade 8, 3142 GD Maassluis; tel.nr.: 010-5917156, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilma Nieman, Groen van Prinstererkade 8, 3142 GD Maassluis; tel.nr.: 010-5917156; email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marleen Dekker, Paulus Potterstraat 2, 3141GK Maassluis; tel.nr.: 010-5924171; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Arjan van Buuren, Henriette Bosmanlaan 15, 3144LB Maassluis; tel.nr.: 010-5927766; email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shirtsponsors:
bluelogo  TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee

Nieuwsbrief