Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Prachtig boek en imposante tentoonstelling over Haagse Korfbalhistorie

Korfbal

Afgelopen donderdag werd samen met de presentatie van het tweede boek over de Haagse korfbal historie in de Sportcampus Zuiderpark de tentoonstelling over de geschiedenis van de Haagse Korfbalverenigingen geopend.    

Ton van Rijswijk heeft zich als oud sportjournalist bijna een jaar bezig gehouden met het schrijven van de vele artikelen in het 160 pagina’s dikke 2e boek over de Haagse Korfbalgeschiedenis.

Korfbal is een sport, die een hoog maatschappelijk engagement in zich heeft. In de eerste plaats vanwege het gemengde karakter: het is de enige gemengde teamsport ter wereld. Dat maatschappelijke wordt in het tweede deel over de meer dan 100 jarige geschiedenis van het Haags korfbal nog eens geïllustreerd . Bijvoorbeeld in zijn verhaal over Rob van Geenhuizen, die in 1966 (wat een toeval) aan de wieg stond van een nieuwe korfbalclub met de naam Dubbel Zes, een afsplitsing van het oeroude HKV! Maar ook introduceerde hij de gemengde korfbalsport in Armenie, het land waar zijn (inmiddels overleden) vrouw vandaan kwam. Hij gaf er training en coachte de nationale ploeg van Armenie bij talloze internationale toernooien.  

De tentoonstelling die in de gang (1e etage) tussen de topsporthal en de breedtesporthal de gehele lengte heeft ingenomen. Een mooi stuk huisvlijt van Rob Blokpoel (fotocollage) en Martijn van Wensveen, die maandenlang werkte aan de totstandkoming van de geschiedenis (in cijfers) van de Haagse regio korfbalclubs. Van oprichtingsdatum van de club tot aan de mooiste (veelal) zwart-wit foto’s van korfbalteams. Niet alleen de Haagse regioclubs werden tentoongesteld. Ook een lijst van Haagse Internationals hangt naast de Wall of Fame van Haagse sporters. Het gaf uiting aan het feit dat met name in verschillende decennia Den Haag een mooi woord meesprak in de geschiedenis van het topkorfbal. Van Hans Pouw, die bij de genodigden hoorde, tot Tim Abbenhuis. De aanwezigen waren het er over eens: die tijd van grote prestaties van Haagse regioclubs moet weer terugkomen. Het Delftse Fortuna is als regerend landskampioen daarbij een lichtend voorbeeld.

De tentoonstelling is dagelijks nog te bezoeken t/m donderdag 7 november in de Sportcampus Zuiderpark en op vrijdag 8 en zaterdag 9 november tijdens de finales van de Haagse Korfbaldagen in de HKV/Ons Eibernesthal aan de Steenwijklaan 16.


Meer informatie en foto’s op 
www.haagsekorfbalhistorie.nlShirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief