Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Bouwblog

Datum: 27 juni 2020

De bouwcommissie heeft de afgelopen periode gestaag doorgewerkt. De documentatie ten behoeve van de offerteaanvraag voor de realisatie van nieuwe kleedkamers in het Unitas-gebouw is af. De bouwvergunning is binnen. En de oude energievoorziening van het Unitas-gebouw is inmiddels afgesloten.

Kortom: We zijn nu daadwerkelijk aanbeland bij het moment waarop aannemers aangeschreven gaan worden voor een offerte. En dat is belangrijk. Helemaal in deze onzekere tijden. We moeten echt weten waar we in financiële zin aan toe zijn, voordat we het plan definitief in gang kunnen zetten.

Heeft corona effect op onze verbouwplannen?
Het moge duidelijk zijn dat de Corona-crisis invloed heeft op de verenigingsfinanciën. We kunnen een kostbare verbouwing alleen aanvangen als we er zeker van zijn dat we hier als vereniging financieel sterk genoeg voor zijn.

Ten tijde van de ALV 2019 was de verwachte aanvang van de verbouwing september 2020. Door de corona-tijd verwachten wij dat dit een jaar zal opschuiven: september 2021. Dit kan eerder of later worden, wanneer het bestuur volledig inzicht heeft in de haalbaarheid van het project en de financiële situatie van de vereniging door het bestuur weer als stabiel beschouwd kan worden.

Hoe hoog staat de verbouwing op de prioriteitenlijst?
De verbouwing van ons clubhuis is belangrijk voor de toekomstbestendigheid van onze club. Maar we gaan niet door ten koste van alles. We willen graag samen op een gezonde manier en met plezier ons 100 jarig jubileum halen.

Onze sportieve en nevenactiviteiten mogen hier dus niet onder leiden. Deze staan financieel gezien los van de verbouwing en hiervoor blijft altijd ruimte. Samen met plezier presteren blijft ons motto. Gezelligheid is één van de belangrijkste kernwaarden van c.k.c., zoals ook bleek uit de enquête waarin om jouw mening is gevraagd.

Hoe gaan we verder?
De bouwcommissie en het bestuur gaan verder met inzicht krijgen in de haalbaarheid van het project door het kostenplaatje in beeld te brengen.

Enerzijds brengt de Bouwcie de kosten in beeld middels offerte aanvragen bij diverse aannemers.

Anderzijds verifieert de Bouwcie de beschikbaarheid van onze beoogde financiële middelen. Zijn de verschillende subsidiemogelijkheden nog steeds beschikbaar? En kunnen we deze reserveren voor een x-periode, totdat de financiële stromen van de vereniging weer stabiel zijn? Hoe kijken leden aan tegen een obligatielening?

Het bestuur buigt zich de komende tijd over de begroting van 2020-2021 en verder.

De verwachting is dat we jou op de ALV in oktober kunnen informeren over het resultaat van bovengenoemde acties. Hoe staan we ervoor? Gaan we door? En hoe en wanneer gaan we door?

Uiteraard gebeurt dit met instemming van jou, als zijnde betrokken c.k.c. lid. Dus zorg dat je erbij bent in oktober.

Bouwen = Presteren. En dat doen we bij c.k.c. samen met plezier!
We zijn bezig om een actiegroep op te zetten die op een lucratieve en inventieve manier ons spaarpotje weet aan te vullen. Doel: 50-75k binnenhalen voor de verbouwing van onze sportvereniging.

Hoe minder we onze reserves hoeven aanspreken; Hoe beter. Vooral met de onzekere toekomst door corona lijkt onze eigen inleg te verdampen.

Denk jij dat dit doel omhoog kan worden bijgesteld? Heb je ideeën? Laat het ons weten en/of doe mee.

Wil jij ook meedoen? Wil jij betrokken zijn bij de realisatie van ons clubhuis?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of ga vrijblijvend in gesprek met Daniëlle Keeman van de vrijwilligerscommissie over de mogelijkheden.

Namens de Bouwcommissie en het Bestuur
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  
corona protocol

Sponsorkliks

Meer artikelen

Nieuwsbrief