Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Scheidsrechterscommissie: We raken achterop!

We hebben vijf speelweekenden achter de rug. In de laatste twee weekenden zijn 8 wedstrijden aan ons totaal toegevoegd.
Na het vijfde weekend van de zaalcompetitie staat de teller op:   22  gefloten en beoordeelde wedstrijden.
 
Met dank aan: Mark van Buren, Johan Pols, Terence Buijs, Pascal Huisman, Peter Gregoor, Alex van Kempen en Guus Spierenburg.
 
In het vierde weekend van de zaalcompetitie waren 2 bondsscheidsrechters actief. Op zaterdag gingen Mark en Johan op pad. Mark moest vroeg op om in Voorburg bij Veo te fluiten. Johan had aan het eind van de middag bijna een thuiswedstrijd. Hij floot bij Dijkvogels in Maasdijk. Op zondag ging Mark nog een keer op pad. Rond het middaguur floot hij bij HKV in Den Haag.
 
In het vijfde weekend waren 3 bondsscheidsrechters actief. Johan en Pascal waren in de middag actief. Johan moest naar ZKV in Zuidland en Pascal ging naar Achillles in Den Haag. Mark moest in dit weekend twee keer op pad. Eerst floot hij op zaterdag bij Valto in De Lier en op zondag moest Mark vroeg zijn bed uit om naar Maarssen af te reizen om Vogel 1 te fluiten. Nog nooit van deze vereniging gehoord. Niet alleen als speler, maar ook als scheidsrechter kom je nog eens ergens.
 
De oplettende lezer telt in de bovenstaande stukjes 7 wedstrijden. Waar komt dan wedstrijd nummer 8 vandaan? Pascal heeft op dinsdag 6 december de bekerwedstrijd Koag 1 – DVS’69 1 gefloten. Zo kwamen we in 2 weken op 8 wedstrijden uit. De diverse thuiswedstrijden van Maassluis B1, B2, C1 en D1 gingen in de afgelopen twee weken aan onze neus voorbij. Dat is wel een lastig item. De thuiswedstrijden van Maassluis B1, B2, C1 en D1 moeten gefloten worden door een officiële bondsscheidsrechter. Heel vaak worden op deze wedstrijden geen scheidsrechters van te voren aangewezen. Deze wedstrijden komen in een lijst waar iedere bondsscheidsrechter t/m woensdagavond op een wedstrijd kan inschrijven. Om te voorkomen dat er op het laatste moment niemand beschikbaar is, wordt er een week van te voren gecommuniceerd binnen Maasluis wie welke wedstrijd voor zijn rekening neemt. Als dan op woensdagavond nog door een neutrale scheidsrechter op een wedstrijd wordt ingeschreven, dan kan de scheidsrechter van Maassluis niet meer op een andere wedstrijd inschrijven, want dan is de lijst van internet af. Kortom een lastig dilemma. Er is hierover al gecommuniceerd met Remco Winter van het KNKV, maar vooralsnog hebben we geen andere opties ter beschikking.
 
Nog even een ander onderwerp: Het online inschrijven op breedtewedstrijden van Maassluis. Afra heeft er voor gezorgd, dat het hele zaalprogramma online gezet is. Dat was trouwens een hele klus. Afra, bedankt hiervoor! Tot 7 december was iedereen in de gelegenheid om zelf in te schrijven op wedstrijden. Heel veel leden hebben dit gedaan. Sommige leden hebben zelfs meer wedstrijden voor zijn of haar rekening genomen. Prima, hier zijn we erg blij mee. Echter er zijn ook leden, die nog niet hebben ingeschreven voor wedstrijden en zij voldoen daarmee niet aan de afgesproken fluitverplichting. Op dit moment zijn nog niet alle wedstrijden ingevuld. Afra gaat nu alle leden die niet voldoen aan hun fluitverplichting inroosteren op de overgebleven wedstrijden. Zij houdt alleen rekening met de tijden als je zelf moet spelen, verder word je ingedeeld. Kan je dan niet, dan moet je zelf voor een vervanger zorgen.
 
De afgelopen twee weekenden zijn ook weer begeleiders op pad geweest. Het eerste weekend van december waren Pascal en Dick in de hal. Afgelopen weekend was het de beurt aan Guus en ook Pascal begeleidde weer een jonge scheidsrechter. Het begeleiden van de jonge scheidsrechters loopt voorspoedig. We hopen na de zaalcompetitie een goed beeld te hebben betr. het niveau waarop er door onze jonge mensen gefloten kan worden. Ook vanuit de scheidsrechters zelf krijgen we de geluiden, dat men de begeleiding als zeer positief ervaart.
 
Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.             
Harry en Gerda van Buren
 
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief