KoningsdagBannerWebsite

Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

We zijn lekker bezig

De eerste helft van het veldseizoen bestaat uit 8 speelweekenden. Daarvan zitten we nu op de helft.

Na vier speelweekenden staat de teller op: 21 gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Peter Gregoor, Pim Bruijn,Wouter Dirks, Mark van Buren, Hans de Vette en Guus Spierenburg.

In het 3de speelweekend zijn er 6 wedstrijden gefloten. Vanaf dit weekend scoort Wouter bijna ieder weekend twee wedstrijden. Dat komt, omdat hij zelf een wedstrijd fluit en ook nog eens grensrechter is bij Jelle Berk. Jelle is een goede bekende van ons, want afgelopen seizoen was hij één van de scheidsrechters van RWA die ons aan het einde van het seizoen geholpen hebben. Op de eindbarbecue hebben Jelle en Wouter kennis met elkaar gemaakt en hebben zij elkaar gevonden als koppel. Dat betekent voor Wouter dat hij bijna heel de zaterdag onderweg is voor zijn hobby. Op 22 september moest hij eerst ’s morgens naar Capelle aan de IJssel om bij KCC te fluiten en ’s middags reisde hij met Jelle af naar Zeeland. Zij moesten aantreden bij Top in Arnemuiden. Ook Pim en Pascal moesten in de morgen op pad. Pim had ingeschreven op een wedstrijd bij Dijkvogels en Pascal ging naar Veenendaal om bij SKF te fluiten. Fijn, dat Pascal zo vroeg op pad moest, want daardoor kon hij later in de middag Maassluis 2 fluiten. Behalve dat er voor het tweede geen bondsscheidsrechter was, was dit ook het geval bij Maassluis 3. Deze wedstrijd nam Peter voor zijn rekening.

In het 4de speelweekend konden we 8 wedstrijden aan ons totaal toevoegen. Mark moest heel vroeg zijn bed uit, want hij moest al om 9 uur aantreden bij Deetos in Dordrecht. Opnieuw reisde Pim af naar de Maasdijk om daar bij Dijkvogels te fluiten. Pascal was eerst niet aangewezen in dit weekend, maar uiteindelijk werd hij toch nog gevraagd om af te reizen naar Hardenberg om bij Unitas te gaan fluiten. Wouter kwam dit weekend weer 2x in actie. Op zaterdagmiddag reisde hij met Jelle mee naar Nieuwerkerk om bij de gelijknamige vereniging te vlaggen en zondagmorgen moest hij zelf fluiten bij Fortuna in Delft. Bijna ieder weekend is er wel een thuiswedstrijd zonder bondsscheidsrechter, maar dit weekend spande de kroon. Maar liefst 3 thuiswedstrijden waren onbezet: Maassluis 3, A2 en D1. Hans was weer voldoende hersteld van zijn knieblessure en hij floot de D1. Guus hoefde niet te werken en nam de A2 voor zijn rekening en Peter wordt langzamerhand de vaste scheidsrechter van Maassluis 3. Na vorige week was hij ook deze week weer beschikbaar om bij het 3de te fluiten.

Voorlopig mogen we niet klagen. Door het fluiten en vlaggen van Wouter pakt hij vaak 2 wedstrijden in een weekend. Pascal fluiten ieder weekend. Mark is na zijn blessure ook weer gestart met fluiten. Pim schrijft bijna ieder weekend in op een wedstrijd bij Dijkvogels of bij Ondo in ’s Gravenzande. Lekker dicht bij, want hij moet wel op de fiets. Vervolgens zijn er tot nu toe 7 wedstrijden thuis gefloten.

Uit het bovenstaande valt af te lezen, dat onze ziekenboeg wat minder gevuld is. Mark en Hans hebben hun eerste wedstrijden weer gefloten. Alleen Johan zit nog met een geblesseerde knie in de ziekenboeg. Dit is een hardnekkige blessure en zoals het er nu naar uit ziet zal Johan tijdens de eerste helft veld niet meer in actie komen. We wensen Johan van harte beterschap.

Wat hebben we nog meer te melden. We richten ons op de begeleiding van onze talenten. Tim, Jari, Sven en Ricardo proberen we zoveel mogelijk in te delen op wedstrijden van junioren en senioren. Zij worden daarbij begeleid. Op deze manier doen zij veel ervaring op en kunnen ze wellicht dit seizoen nog opgegeven worden om hun bondsdiploma als scheidsrechter te halen. Tevens begeleiden we junioren bij het fluiten van hun wedstrijden, indien men dit wenst. Daarvoor moet je wel bij Pim melden dat je begeleid wil worden.

Op maandag 15 oktober organiseert de scheidsrechterscommissie een spelregelavond voor junioren en senioren. De avond wordt gehouden in de kantine en begint om 20.30 uur. Voor de junioren heeft deze avond een verplicht karakter. Voor de senioren die hun spelregelbewijs nog niet hebben behaald is dit een mooie gelegenheid om hun spelregelkennis weer even op te frissen. Het wordt een interactieve avond en staat onder leiding van Pascal Huisman.

Ondertussen hebben we ook 12 mensen bereid gevonden die tijdens het zaalseizoen achter de jurytafel plaats nemen bij de thuiswedstrijden van Maassluis 1 en B1. Dit zijn: Femke v.d. Gaag, Peter Gregoor, Dick Hubert, Miranda van Kempen, Han Kloppenburg, Sandra van Mierlo, Mariëlle Montizaan, Guus Spierenburg, Niels Verburg, Diana v.d. Vijver, Harry en Gerda van Buren. Komende weken gaan zij een avond op cursus om goed beslagen ten ijs te komen. Tijdens iedere wedstrijd van het 1ste en de B1 in de Olympiahal zullen 3 personen plaats nemen achter de jurytafel in de functies van juryvoorzitter, schotklok bediener en tijdwaarnemer. Dit is weer een nieuwe uitdaging die valt onder de verantwoordelijkheid van de scheidsrechterscommissie. We hebben er zin in!

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Harry en Gerda van Buren
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief