Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Update: Inschrijven op wedstrijden als scheidsrechter

Sinds vorig seizoen ben je met je team (Senioren en Junioren) verantwoordelijk voor het fluiten van een aantal wedstrijden via inzetrooster.nl. Echter heeft de scheidsrechterscommissie ervaren dat er over het gehele seizoen nog een lage respons is vanuit eigen initiatief. Dat betekent dat er bij teams moet worden nagevraagd wie er een wedstrijd gaat fluiten. Onbewust gaat daar veel tijd in zitten.

Daarbij komt dat deze commissie bezig is de begeleiding van scheidsrechters te optimaliseren. Dit geldt naast de huidige talentenpoule met Jari Pols, Sven de Jongste, Tim Kerkhoff en Ricardo Keeman ook voor junioren die hun eerste wedstrijd(en) fluiten. Laten we eerlijk zijn, het kan best wel eng en onwennig zijn om een wedstrijd te fluiten. Vooral dat laatste willen wij graag bij onze leden wegnemen door onze scheidsrechters zo goed mogelijk te begeleiden.

Om daar tijd voor vrij te kunnen maken, wordt de volgende werkwijze voor het inzetrooster gehanteerd met ingang van het zaalseizoen 2018/2019:
- Spelers krijgen tot 2 weken na het publiceren van het wedstrijdprogramma in het inzetrooster de kans zich in te schrijven. De publicatie datum en deadline worden daarbij uitgebreid gecommuniceerd.
- Bij het verstrijken van die 2 weken deelt de scheidsrechterscommissie de niet coaches/trainers in, wanneer deze zich nog niet hebben ingeschreven.
- De commissie stuurt daarna een overzicht door naar het aanspreekpunt per team, welke dit vervolgens deelt met de rest van het team. Rekening houdend met de wedstrijden waarvan de commissie weet dat je die kan en/of wil fluiten.
- Vanaf dat moment ben je persoonlijk verantwoordelijk dat die wedstrijd wordt gefloten.
- Coach/train je een team, mag je je nog altijd inschrijven voor een wedstrijd.
- Fluit vervolgens iemand anders jouw wedstrijd. Meld dit dan altijd ruim van tevoren aan Pim Bruijn via 0683250087.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

De scheidsrechterscommissie

Ben je nog benieuwd naar hoe het (ook alweer) werkt met het inzetrooster? Lees hieronder nog alle informatie.

Het aantal wedstrijden dat je als team moet fluiten is onveranderd gebaseerd op het aantal spelers in het team dat geen team traint/coacht. Je kunt zien voor welke wedstrijden jouw team verantwoordelijk is op www.inzetrooster.nl met daarbij in de opmerking de wedstrijd + ‘‘Inschrijven: Maassluis ..’. Op de volgende manieren zorg je ervoor dat er bij een wedstrijd een scheidsrechter wordt ingeschreven:
1. Je kan de wedstrijden verdelen over de teamleden die niet trainen geven/coachen. In dat geval zal iedereen tijdens de helft van zowel de zaal als de veldcompetitie 1 of 2 keer fluiten.
2. Als iemand uit het team het leuk vindt om meer te fluiten dan is dat ook prima en scheelt dat voor de anderen. Coach/train je een team, mag je nog altijd een wedstrijd fluiten.
3. Als de wedstrijden van jouw team allemaal zijn ingevuld dan mag je ook inschrijven op wedstrijden waar andere teams verantwoordelijk voor zijn.

Wanneer er tóch nog wedstrijden open staan:
1. Als het nodig is kan je op Facebook een oproep plaatsen om te vragen of iemand de wedstrijd waar jouw team verantwoordelijk voor is kan fluiten. Je blijft er als team wel altijd verantwoordelijk voor dat er daadwerkelijk een scheidsrechter komt.
2. Ook kun je een vervanger regelen uit een ander team. Je blijft ook dan er als team altijd verantwoordelijk voor dat er daadwerkelijk een scheidsrechter is voor die wedstrijd.
Voldoende manieren dus om ervoor te zorgen dat jouw team voldoet aan zijn verantwoordelijkheid scheidsrechters te regelen. Fluit jij een wedstrijd? Zorg er dan voor dat je jezelf inschrijft via www.inzetrooster.nl zodat je ook in sportlink kan worden toegevoegd. Dan kunnen de trainers/coaches tijdig zien wie de scheidsrechter is.
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief