Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

De vlag kan uit

Het zaalseizoen zit er weer op. We kunnen de stand opmaken.

Na het laatste speelweekend staat de teller op:   59  wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Pim Bruijn,Wouter Dirks, Mark van Buren, Hans de Vette, Peter Gregoor, Guus Spierenburg, Sven de Jongste, Dick Hubert, Peter Diepstraten, Robèrt van Heiningen, Remco Gorter, Jelle Berk en Leon Stolk.

De laatste keer dat ik meldde over de scheidsrechters was er nog één zaalweekend te gaan. In dit laatste weekend kwamen er nog 9 wedstrijden bij. Het weekend begon al op donderdag 28 maart. Wouter floot in De Lier bij Valto een inhaalwedstrijd. Op zaterdagavond ging Wouter alweer op pad. Hij reisde samen met Jelle naar Den Haag om bij HKV/Ons Eibernest te vlaggen. Deze wedstrijd telde dus 2x mee, omdat Jelle van RWA is en tijdelijk voor CKC Maassluis fluit. Vervolgens reed Wouter ook op zondagmiddag naar Den Haag. Alleen nu om te fluiten en dat deed hij bij Achilles.

Ook Mark droeg zijn steentje bij in dit weekend. Hij pakte een wedstrijd uit de lijst. Hij ging bij onze buren van Maasdijk fluiten. ’s Morgens bijtijds meldde hij zich bij Dijkvogels.

Behalve Jelle waren er nog vier andere heren van RWA op zaterdag onderweg om hun wedstrijden voor ons te laten tellen. Remco en Leon bleven in de buurt. Remco floot in Vlaardingen bij Twist en Leon floot in Ridderkerk bij KCR. Robèrt moest wat verder weg. Hij reed naar Leiden om te fluiten bij Pernix. Peter Diepstraten kwamen we ’s avonds tegen bij Tjoba waar hij bij de wedstrijd van Maassluis 1 de scheidsrechter kwam beoordelen.

Zo kwamen we met de hulp van RWA aan een totaal van 59 wedstrijden. Tel daar bij op de 14x0,5=7  wedstrijden van de jurytafel, dan geeft dat een totaal score van 66 wedstrijden. En laat dat nu precies het aantal zijn, dat we moesten fluiten.

Kortom de vlag kan uit. We hebben onze doelstelling behaald, weliswaar met de hulp van de heren van RWA.

Dit is het vijfde seizoen, dat wij ons bezig houden met de scheidsrechters van CKC Maassluis en voor het eerst hoeven we in de zaal geen boete aan het KNKV te betalen. We krijgen zelfs geld van het KNKV, want er waren 4 thuiswedstrijden zonder neutrale leiding. Hiervoor krijgen we 4x € 35,70 = € 142,80.

Hieronder weer de cijfertjes om te vergelijken:

 

Te fluiten wedstrijden

Wedstrijden voor sportieve sanctie

Aantal gefloten wedstrijden

(+ jurytafel)

Tekort / teveel gefloten

Boete te betalen / bonus te ontvangen

Na teruggave gefloten thuiswedstrijden te betalen / te ontvangen

Zaal 18/19

66

39

59 (+ 7) = 66

0

€       0,00

€ 142,80

Zaal 17/18

71

42

49

-22

€   654,50

€ 404,60

Zaal 16/17

71

42

56

-15

€   446,25

Zaal 15/16

65

39

61

-4

€   117,00

Zaal 14/15

62

36

40

-22

€   643,50

Zaal 13/14

62

36

17

-45

€ 2369.25

Even een eerlijke terugblik leert ons, dat behalve de hulp van RWA ook de wedstrijden van Maassluis 1 en B1 met de jurytafel ons hebben geholpen. Dit waren uiteindelijk 7 wedstrijden.

Totaal hebben onze eigen scheidsrechters 50 wedstrijden voor hun rekening genomen. Het merendeel daarvan zijn gefloten door onze vaste scheidsrechters: Wouter, Pascal en Mark. Wouter is door het fluiten en vlaggen absoluut koploper met19 wedstrijden. Maar ook Pascal met 12 en Mark met 9 wedstrijden in 14 speelweekenden hebben hun steentje bijgedragen.

Naast onze vaste scheidsrechters konden we ook een beroep doen op Pim die zich regelmatig inschreef op wedstrijden uit de lijst. Vervolgens hadden we Hans, Peter, Guus en Dick nodig om de onverwachte thuiswedstrijden op te vangen. Daarnaast telde er ook al een wedstrijd van Sven mee als scheidsrechter in opleiding.

In deze terugblik missen we Johan en Terence. Door een blessure en privé omstandigheden waren zij niet in staat om in actie te komen. We hopen straks op het veld dat zij er weer bij zijn.

Afgelopen vrijdag hebben we met de scheidsrechters, talenten, begeleiders en commissieleden de zaalcompetitie geëvalueerd. Dit deden we onder het genot van een hapje en drankje. Hiermee hebben we het zaalseizoen afgesloten en richten we ons op de veldcompetitie. Daarin ligt onze volgende uitdaging.

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           

Harry en Gerda van Buren

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief