Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Geen sportieve sanctie

In de veldcompetitie zijn nog 2 weekenden te gaan.
Na twaalf speelweekenden staat de teller op: 56 gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Peter Gregoor, Pim Bruijn,Wouter Dirks, Mark van Buren, Hans de Vette, Guus Spierenburg, Peter Diepstraten en Robert van Heiningen.

Door drukke werkzaamheden hebben jullie een lange tijd niets van ons gehoord. De draad wordt nu weer opgepakt. De laatste keer dat wij van ons lieten horen was na het zaalseizoen. De veldcompetitie heeft ondertussen vier competitieweekenden achter de rug en wat is nu de stand van zaken. We kunnen in ieder geval melden, dat we geen sportieve sanctie krijgen opgelegd. Hiervoor moesten er minimaal 41 wedstrijden gefloten worden. Dat aantal werd al in het eerste weekend na de zaalcompetitie behaald.

Wat gebeurde er nog meer in het Paasweekend . Wouter moest zaterdagmiddag helemaal naar Middelburg om te vlaggen bij Swift en Peter nam de thuiswedstrijd van Maassluis 3 voor zijn rekening. Op 2de Paasdag pakte Wouter nog een extra wedstrijd mee. Hij floot in Koog Zaandijk bij KZ.

Daarna was het even vakantietijd en kwamen de scheidsrechters weer in actie in het weekend van 11 mei. Mark en Pascal gingen ’s morgens op pad. Mark reisde af naar Dordrecht om bij Sporting Delta te fluiten en Pascal ging naar Krimpen aan de IJssel om bij Koag te fluiten. Rond het middaguur moest Wouter op pad met Jelle. Zij meldden zich bij KCC in Capelle aan de IJssel.

Het weekend daarop konden we vijf wedstrijden aan ons totaal toevoegen. Wouter kwam 2x in actie. ’s Morgens floot hij in Zwijndrecht bij Albatros en ’s middags bleef hij in dezelfde regio. Hij vlagde in Dordrecht bij Deetos. Pascal moest ’s middags voorafgaand aan de wedstrijd van Maasluis 1 fluiten bij Achilles in Den Haag. Pim pakte de thuiswedstrijd van Maassluis D1 mee. Mark hoefde pas op zondag in actie te komen. Hij bleef in de buurt. Hij floot in Zwijndrecht bij Conventus.

Het kampioensweekend van Maassluis 2 was voor de scheidsrechters ook een topweekend. Er werden zes wedstrijden toegevoegd aan ons totaal. Dit weekend begon al op donderdagavond 23 mei. Wouter vlagde bij Jelle in Nieuwerkerk aan de IJssel bij de gelijknamige vereniging. Op de zaterdag kwam Wouter nog een keer in actie. Hij reisde samen met Jelle af naar Leiderdorp om bij Velocitas te vlaggen. Wouter kwam nog een 3de keer in actie. Hij floot op zondag bij Movado in Dordrecht. Zo wordt Wouter wel zo langzamerhand de hofleverancier van onze scheidsrechters. Op zaterdagmorgen ging Pascal naar Alphen aan de Rijn om bij Tempo te fluiten. Hij deed dat met een geblesseerde teen en dat viel niet mee.

In dit weekend kregen we opnieuw hulp van de scheidsrechters van RWA. RWA heeft al voldoende wedstrijden gefloten en we hebben net als in de zaal het aanbod gekregen dat de scheidsrechters van RWA voor CKC Maassluis gaan fluiten en beoordelen. Dat leverde al twee extra wedstrijden op. Peter Diepstraten beoordeelde bij Wion in Rotterdam en Robert van Heiningen floot bij KCR in Ridderkerk.

Aangezien het feit dat er op dit moment al 56 wedstrijden zijn gefloten en er nog twee weekenden te gaan zijn, kunnen we er voorzichtig van uitgaan dat met de hulp van RWA we het aantal te fluiten wedstrijden wel gaan halen. We moeten in de komende twee weekenden nog aan 12 wedstrijden komen.

We zijn blij met de hulp van RWA, want bij CKC Maassluis hebben we te maken met blessures van twee van onze scheidsrechters. Johan is het hele seizoen niet in actie gekomen vanwege een knieblessure. Pascal zit nu in de lappenmand met een geblesseerde teen. Terence is dit seizoen nog niet in actie gekomen door privé omstandigheden. Daarnaast is Mark het laatste weekend niet beschikbaar en hebben we alleen nog Wouter over van onze vaste scheidsrechters. Gelukkig blijven er zo nu en dan thuiswedstrijden zonder neutrale leiding staan, zodat we die wedstrijden weer even mee kunnen pakken. Fijn dat we kunnen putten uit een aantal beschikbare verenigingsscheidsrechters, zoals: Peter, Guus, Pim en Hans. Wel blijft het een gegeven, dat het scheidsrechterskorps nog te veel rust op dezelfde mensen en dat we heel graag willen uitbreiden met nieuwe scheidsrechters.
We proberen als scheidsrechterscommissie hier zelf hard aan te werken door in ieder geval de begeleiding van jonge scheidsrechters goed op orde te hebben. In de tweede helft van het veldseizoen hebben we er voor gezorgd, dat ieder weekend er twee begeleiders aanwezig zijn op het veld. Zij begeleiden en maken een rapportage, zodat we talenten kunnen spotten. Wellicht leidt dit in de toekomst tot nieuwe scheidsrechters.

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Harry en Gerda van Buren
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief