Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Nieuws vanuit de TC

Op 7 april heeft het KNKV bekend gemaakt dat de competitie definitief gespeeld is en wat de afwikkeling zal zijn voor de verenigingen.

Wat heeft het KNKV besloten?
In de zaalcompetitie hadden officieel de meeste teams nog 3 wedstrijden te gaan. Evengoed is er besloten dat de stand zoals deze was na de laatst gespeelde wedstrijd op 7 maart, de eindstand is.

De veldcompetitie was pas halverwege. Daarom is er besloten om deze competitie als niet gespeeld te beschouwen.

Wat betekent dit voor Maassluise teams?
Maassluis 1 staat bovenaan op 7 maart in de zaalcompetitie en promoveert dus naar de eerste klasse. Een bijzondere manier van kampioen worden, die mogelijk wat surrealistisch aanvoelt voor alle selectiespelers en betrokkenen, maar ook via deze weg: gefeliciteerd met het kampioenschap! Jullie hebben er hard voor gewerkt, dus dik verdiend. Voor volgend korfbalseizoen betekent dit dat ons vlaggenschip, zowel in de zaal als op het veld, uitkomt in de eerste klasse.

Maassluis 2 blijft in de zaal spelen in de reserve 2e klasse en op het veld reserve 1e klasse.

De A1 blijft eerste klasse spelen, zowel in de zaal als op het veld.

De B1 is op de zevende plaats geƫindigd. Dit houdt in dat zij degraderen. Maar het kan ook zijn dat zij in de hoofdklasse blijven spelen, als andere verenigingen niet naar de hoofdklasse willen. Wij gaan uit van degradatie, zodat het altijd kan meevallen.

De C1 blijft wedstrijdkorfbal spelen en de D1 wordt weer zo hoog mogelijk ingedeeld.

Voor de overige teams blijft het puntensysteem van kracht en aan de hand daarvan worden de poules ingedeeld. De teams die kampioen konden worden waren gelukkig al kampioen en zijn 7 maart gehuldigd.

Al met al een mooi uitgangspunt voor het seizoen 2020-2021, waarvan wij hopen dat deze in september van start kan gaan.

Hoe verder?
Wij begrijpen dat dit een raar einde is van de competitie. Het belangrijkste is dat iedereen hier gezond doorheen gaat komen.

Zodra het weer mogelijk is en mag, zullen wij er alles aan doen om de trainingen te hervatten.

Achter de schermen gaat het TC werk gewoon door. We vergaderen over toekomstig technisch beleid, en uiteraard worden de teamindelingen voor het nieuwe seizoen onder de loep genomen. Wat betreft de teamindelingen: dat is best een lastige. De TC gebruikt normaal gesproken altijd de maanden april en mei om tot de laatste keuzes te komen. Met de input van coaches en trainers denken wij evengoed tot een weloverwogen besluit te kunnen komen.
Als het mogelijk is om voor de competitiestart nog onderling te kunnen spelen, dan zullen wij dat als aanvullende informatie gebruiken voor de teamindeling. Als dat niet mogelijk is, dan kan het zijn dat de TC ervoor kiest om voor het zaalseizoen aanpassingen te doen, wanneer blijkt dat kinderen niet in het juiste team geplaatst zijn.

Hoe het een en ander zal gaan lopen weten wij niet. Wij houden dan ook de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de nieuwe (versoepelde) maatregelen waarmee de regering 21 april zal komen nauwlettend in de gaten. Het kan zijn dat de TC het beleid rondom de teamindeling daarop zal aanpassen. Wij zullen u hierover tijdig informeren via de website.

Wij hopen op uw begrip en gaan ervan uit dat iedereen zodra het kan weer komt korfballen.

Heeft u nog vragen?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de TC,
Jacqueline Wijnhorst
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief