Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Een prima einde en een goed begin

Het is alweer een tijd geleden, dat ik via de website heb laten weten hoe het er voor staat met de scheidsrechterscommissie. De laatste keer dat er gepubliceerd is, dateert van eind februari 2020. Toen wisten we nog niet wat ons te wachten zou staan. Toen wisten we niet, wat we nu wel weten, nl een korfballoos tijdperk. Op 7 maart werd er nog gekorfbald en daarna was het klaar. De zaalcompetitie werd niet meer uitgespeeld, maar leverde wel het kampioenschap van Maassluis 1 op. De tweede helft veld werd niet meer gespeeld. Dat zorgde voor geen promotie / degradatie, waardoor Maassluis 1 en 2 in de 1ste klasse bleven. Kortom geen onverdienstelijk resultaat.

En hoe zat het met de scheidsrechters en met de rompregeling arbitrage?
In de zaalcompetitie lagen we redelijk op koers. Inclusief de jurytafel kwamen we nog 10 wedstrijden te kort. Met nog 3 weekenden voor de boeg zou dit mogelijk zijn geweest.

Op het veld lag dit wat anders. Totaal moesten we 60 wedstrijden fluiten en na 8 speelrondes stond de teller op 38 gefloten wedstrijden. Om 22 wedstrijden te fluiten in 6 speelweekenden was nog best een hele uitdaging geweest. Uiteindelijk zullen we nooit weten hoe we hier uit waren gekomen.

Wij waren best wel benieuwd hoe het KNKV om zou gaan met de rompregeling. Half mei kregen we hierover het verlossende woord. Voor iedere thuiswedstrijd in het wedstrijdkorfbal betaalt de vereniging een scheidsrechtersbijdrage. Deze bijdrage bedraagt € 36,- per wedstrijd. Voor de thuiswedstrijden die wij zelf hebben gefloten (wedstrijden zonder neutrale leiding) en de thuiswedstrijden die niet gespeeld zijn, hebben we de scheidsrechtersbijdrage terug gekregen.

Vervolgens werd de boete in rekening gebracht voor de te weinig gefloten wedstrijden. De boete bedraagt € 30,- (zaal) en € 29,75 (veld) per niet gefloten wedstrijd.

Hieronder is te zien hoe deze rekensom er in de praktijk uit ziet.

Zaalcompetitie:

Veldcompetitie:

Aantal te fluiten wedstrijden

60

60

Aantal gefloten wedstrijden

50 (inclusief levering juryvoorzitter)

38

Te weinig gefloten wedstrijden

10

22

Boete

€ 300,-

€ 654,50

Thuiswedstrijden niet gespeeld

5

23

Thuiswedstrijden zelf gefloten

4

8

Totaal thuiswedstrijden

9

31

Teruggave scheidsrechtersbijdrage

€ 324,-

€ 1116,-

Positief resultaat: bijdrage - boete

€ 24,-

€ 461,50

 
De snelle rekenaar zal uitgerekend hebben, dat CKC Maassluis dit jaar € 485,50 bijgeschreven heeft gekregen van het KNKV als het gaat om de rompregeling arbitrage. Al met al een mooi resultaat.

Onze scheidsrechters
Daarnaast konden we het afgelopen seizoen rekenen op 9 scheidsrechters, te weten: Pim Bruijn, Terence Buijs, 
Mark van Buren, Wouter Dirks, Peter Gregoor, Pascal Huisman, Sven de Jongste, Johan Pols en Hans de Vette.

Guus Spierenburg is door zijn drukke werkzaamheden niet in actie gekomen. Echter hij heeft wel een aantal keer zijn steentje bijgedragen achter de jurytafel.

Tijdens de zaalperiode raakte Johan geblesseerd. Dat zorgde ervoor dat hij vanaf half januari niet meer in actie is geweest. Tijdens de zaalcompetitie kregen we wel versterking van Sven, die eind januari zijn scheidsrechters-diploma behaalde.

Onze jurytafel
Het leveren van de jurytafel is ook een onderdeel van de rompregeling arbitrage. Afgelopen zaalseizoen hebben Gerda van Buren, Harry van Buren, Peter Gregoor, Dick Hubert, Miranda van Kempen, Han Kloppenburg, Guus Spierenburg en Diana van de Vijver in wisselende samenstelling plaats genomen achter de jurytafel.

Begeleiden van scheidsrechters
Het afgelopen seizoen hebben we ook weer ingezet op het begeleiden van onze talent scheidsrechters en de startende scheidsrechters in het breedte korfbal. We konden er voor zorgen, dat iedere zaterdag 2 mensen op het veld of in de zaal aanwezig waren om zich bezig te houden met de begeleiding. De begeleidingsgroep bestond uit: Pim Bruijn, Gerda van Buren, Harry van Buren, Peter Gregoor, Dick Hubert, Pascal Huisman, Johan Pols en Guus Spierenburg.

Hierbij wil ik alle scheidsrechters, begeleiders, juryvoorzitters, schotklokbedieners en tijdwaarnemers heel erg bedanken voor hun inzet. Al met al kunnen we zeggen dat er weer mooie dingen zijn gebeurd en dat we kunnen spreken van een prima einde van het seizoen.

Het nieuwe seizoen

Bezetting scheidsrechterscommissie 
In de titel van dit schrijven spreek ik over een goed begin. Het goede begin zit in de aanloop van het nieuwe seizoen. De scheidsrechterscommissie heeft niet stil gezeten en heeft via Teams vergaderd. Wel zijn we met een kleinere scheidsrechterscommissie gestart, die bestaat uit: Gerda van Buren, Pascal Huisman en Jari Pols. Dat betekent, dat we afscheid hebben genomen van Pim Bruijn. Pim gaat een bestuursfunctie vervullen. Deze functie is niet te verenigen met het commissiewerk. Hierbij bedanken wij Pim voor zijn inzet en enthousiasme.

Dat betekent dat we met 3 personen verder gaan in de commissie. Eigenlijk is dit aan de krappe kant, dus zijn we op zoek naar versterking voor onze commissie.
Heb jij interesse? Laat het weten bij bij de huidige commissieleden en/of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij staan altijd open voor een vrijblijvend praatje.

Ondertussen zijn we al weer druk doende om het nieuwe seizoen op te starten. De oefenwedstrijden voor het nieuwe seizoen zijn voorzien van scheidsrechters. Daarnaast zijn we bezig om de laatste hand te leggen aan de jaarplanning en het jaarverslag. 

Onze scheidsrechters promoveren!
Ten slotte hebben we ook nog goed nieuws te vertellen over Mark van Buren en Wouter Dirks. Net zo goed dat teams kunnen promoveren naar een hogere klasse geldt dat ook voor de scheidsrechters. Zo kunnen we melden dat Mark en Wouter beiden zijn gepromoveerd. Wouter gaat naar groep 3. Dat betekent dat hij wedstrijden gaat fluiten op het niveau van standaard 1ste klasse, reserve overgangsklasse, A hoofdklasse en B hoofdklasse. Mark is gepromoveerd naar groep 4. Hij gaat wedstrijden fluiten op standaard 2de klasse, reserve 1ste klasse en A overgangsklasse niveau. Dit is voor beiden een mooie uitdaging.

Ik wilde het kort houden, maar dat is niet gelukt. Tenslotte wil ik iedereen nog een fijne vakantietijd toewensen en hopelijk zien we elkaar weer op het korfbalveld.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerda van Buren

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief