Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Topweekend

In de zaalcompetitie hebben we nu 9 speelweekenden achter de rug en hoe staan we er voor.

Na negen speelweekenden staat de teller op:   32  gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Johan Pols, Wouter Dirks, Pascal Huisman, Mark van Buren, Pim Bruijn, Terence Buijs en Koen de Bruijn.

In het weekend van 13/14 januari werden er 3 wedstrijden gefloten. Wouter moest ’s middags naar Vlaardingen om bij Twist te fluiten. Mark pakte een wedstrijd uit de KNKV lijst en floot bij Sperwers in Rotterdam. Pascal floot op zondag bij Phoenix in Zoetermeer.

Het afgelopen weekend was een topweekend. Er werden maar liefst 6 wedstrijden aan ons totaal toegevoegd. Wouter moest vroeg op pad. Hij floot in Papendrecht bij PKC. Ook Terence moest in de morgen aan de slag. Hij moest iets verder weg naar Leiden, waar hij bij Pernix floot. Rond het middaguur floot Pascal bij KCC in Capelle aan de IJssel. Mark koos ervoor om dit weekend niet bij de A2 te coachen, zodat ook hij een wedstrijd uit de KNKV lijst kon kiezen. Hij ging naar Valto in De Lier. En dan thuis bij CKC Maassluis. Allereerst hadden we alleen bij Maassluis A2 geen neutrale leiding, maar daar kwam vrijdag ook de B1 bij door een afzegging van een scheidsrechter. Snel schakelen met Koen en Wouter zorgde ervoor, dat deze wedstrijden ingevuld konden worden. Koen nam Maassluis B1 voor zijn rekening en Wouter floot de A2. Dat was voor Wouter zijn 2de wedstrijd op zaterdag. Klasse!

Helaas ziet het er naar uit, dat het afgelopen weekend een uitschieter was. Voor de komende weekenden staan er maar een paar wedstrijden ingepland. Eigenlijk zijn alleen Wouter en Pascal op dit moment vaste waarden in ons scheidsrechterscorps. Zij staan iedere week ingepland. Mark staat steeds ingepland als hij ook moet spelen. Hij probeert wedstrijden uit de KNKV lijst in te plannen, maar daarbij moet hij rekening houden met spelen en coachen. Johan heeft te kampen met een hardnekkige kuitblessure. Zoals het er nu uit ziet, zal hij niet meer in actie komen tijdens dit zaalseizoen. Dit is een behoorlijke tegenvaller. Allereerst voor Johan zelf. Vervelend als je niet herstelt van een blessure. Daarnaast is het ook een tegenvaller voor CKC Maassluis, want Johan floot normaal gesproken iedere week.

Ondertussen hebben we de noodklok geluid bij onze groep scheidsrechters. Alle scheidsrechters doen wat in hun vermogen ligt om ergens een extra wedstrijd mee te pakken. Daarnaast zijn we eens verder rond gaan kijken of het mogelijk is dat scheidsrechters van andere verenigingen voor Maassluis wedstrijden willen fluiten. Dat is nog niet zo makkelijk. Veel verenigingen voldoen zelf nog niet aan hun verplichtingen. Daarnaast zijn we er ook achter gekomen, dat er grof geld wordt geboden aan bepaalde scheidsrechters en dat verenigingen ook geld vragen om wedstrijden voor Maassluis te willen fluiten. Kortom een lucratieve bezigheid, waar wij niet aan mee willen doen. Soms moet je dan maar je verlies nemen.

Op korte termijn hebben we het scheidsrechtersprobleem niet opgelost. Wel werken we aan de langere termijn. Binnen het begeleiden van jonge scheidsrechters maken we grote stappen. De scheidsrechters in onze talentenpoule maken grote vorderingen en daar zij wij reuze blij mee. We kunnen trots zijn op de begeleidingsgroep. Ieder weekend staan er begeleiders ingeroosterd en de talenten kunnen we op de voet volgen. 

Daarnaast heeft Afra het behalen van het spelregelbewijs opgepakt. Zij richt zich eerst op de seniorleden. Aan het eind van dit seizoen moeten alle seniorleden hun spelregelbewijs gehaald hebben. Als het goed is, hebben alle senioren, die hun spelregelbewijs nog niet behaald hebben, een email gekregen met daarin een inlogcode. Met deze code kan je aan de slag. Heb je deze email niet gekregen of heb je andere vragen omtrent het spelregelbewijs neem dan contact op met Afra: 0625458628.

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;          

Harry en Gerda van Buren

Knappe belangrijke overwinning Maassluis 2


Het was me het korfbal middagje Olympiahal wel weer. Dat Maassluis 1 de punten in Maassluis zou houden was vooraf al zeker. ATLAS verkeert in de onderste regionen en ons vlaggen schip is nog steeds ongeslagen en ook deze middag was er geen vuiltje aan de lucht, 22-16. Het begin van de middag boekte de A2 een schitterende overwinning tegen de lijstaanvoerder, Phoenix A1, 17-15. De A1 kwam hier gelijk achteraan tegen ONDO A1 uit Middelburg.
Normaal gesproken win je de wedstrijd van een ploeg, die onderaan staat, maar onze A1-tjes dachten hier toch anders over. Lieten velen doelrijpe kansen onbenut, twee strafworpen, doorloopballen en kleine kansjes waren een onmogelijke opgave om daar uit te scoren en dan krijg je de pen op de neus en konden die gasten met de overwinning naar Zeeland terug reizen, 18-19.
Toch was er wel een lichtpuntje met voorgaande wedstrijden vergeleken men was nu wel direkt bij de les, maar die gasten waren taaie tegenstanders, wat wel uit de magere ruststand blijkt, 11-10. Evenals voor de rust bleven beide ploegen om en om scoren, maar het slot accoord was helaas voor die gasten. De A1 staat nog wel op de vierde plaats met 7 punten, maar de onderste plaats heeft 5 punten, dus winst partijen zijn een must voor de komende wedstrijden. Zij scoorden 5x Fleur, 3x Joost, Tekla, Karlijn, 2x Daan en 1x Demi en Frank .
Met een tussendoortje van Maassluis 3 kwam na één het running up team Maassluis 2 binnen de lijnen. Wil men niet in degradatie nood komen was winst vanmiddag noodzakelijk tegen het Zeeuwse Tjoba. Ondanks het voorwoord van onze secretaresse Gwenda aan de supporters om na één ook twee blijven steunen in hun match. Stroomden de tribunes toch leeg, waardoor er een handje vol trouwe supporters overbleef. Degene, die weggegaan  zijn hebben een super wedstrijd gemist. Ondanks, dat de tegenstander op de onderste plaats verkeert had men toch de handen vol. Maar tien minuten voor het rust signaal wist men toch een veilige marge op te bouwen, 15-11. 
De gehele wedstrijd werd het team met hard trommel geroffel ondersteund en een showtje werd in de rust opgevoerd door Erik Pap  en zijn tabourette Menno van der Gaag. Twee zat aan de thee en kreeg dit niet mee en had in no time een 19-13 voorsprong genomen. Wie dacht er nu rustig te bij te kunnen gaan zitten kwam bedrogen uit na 22 minutenstond het 26-24. Er braken nu spannende laatste minuten aan. Met nog twee minuten op de klok werd het 27-24 en het werd zelfs 28-26 met nog één minuut te gaan. Gelukkig mocht de tegenstander nog éénmaal scoren en werd de eindstand, 28-27. Een o zo belangrijke overwinning behaald in een zeer spannende wedstrijd. Zij vonden de korf op de o zo belangrijke momenten: Mark 7x; Danny 6x; Sietse 5x; Dennis 4x; Maxime 3x; Romy 2x en Marjelle 1x. Als zaterdag op IJsselvogels uit ook de punten mee terug naar Maasluis genomen kunnen worden dan is handhaving weer dichterbij gekomen.


HENNY NIEMAN

Ziekenboeg 20-01

We hebben helaas weer een aantal blessures en ziekten onder onze leden. 

Allereerst begin ik met Henriette van Weem, zij ligt in het ziekenhuis in Delft en krijgt daar verschillende onderzoeken voor haar darmklachten. Henriette heel veel sterkte!!

Ricardo Keeman uit de A2 is door zijn enkel gegaan en heeft daarbij zijn enkelbanden gescheurd, zijn enkel is in een soort van mal gezet, waardoor hij veel steun heeft en toch zijn enkel niet kan bewegen. Waarschijnlijk zal Ricardo ongeveer 6 weken uitgeschakeld zijn, dus we zien hem niet meer in actie in de zaal. Sterkte Ricardo!

Onze scheidsrechter Johan Pols zit in de hoek waar de klappen vallen, eerst had hij last van zijn schouder, maar op het moment zit er iets niet goed in zijn kuit en dat belemmert hem enorm. Johan doe kalm aan en laten we hopen dat we je weer zien tijdens de veldcompetitie, sterkte!

Rest mij nog de overige leden te noemen die al langere tijd geblesseerd zijn; Nosa Lyawe, Kim Crooswijk, Sandra van Mierlo, Lisanne Mars en Amy van Veen. Heel veel sterkte toegewenst!

Dit waren de voor mij bekende blessures, voor de overige mensen die geblesseerd zijn allemaal heel veel sterkte en ik hoop dat ik je weer snel zie spelen.

Weet jij iemand die geblesseerd is, geef het dan door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diane van Loo vd Gaag

BACK IN THE DAYS: De reünie in het Wipperspark

In 1980 werd een reünie georganiseerd voor iedereen die tot dan toe lid was geweest van onze vereniging. Op deze foto wordt er door de ‘oudjes’ op de toen nog rieten mand geschoten op het gras voor het clubhuis. Dit op de plek waar nu de dug-outs staan van veld 1.

Links van ons eigen clubhuis staat dan ook al dat van H.V. Unitas ’63, welke hun clubhuis daar al eerder hadden gebouwd. Totdat ons eigen clubhuis was gebouwd, werden drankjes verkocht vanuit een materiaal hok. Samen met Unitas maakten we gebruik van dezelfde kleedkamers (units), door de gemeente gebouwd.

Foto en tekst mogelijk gemaakt door: Jaap PoldervaartBack in the days Actiefoto 50 jarig jubileum

Wedstrijdprogramma t/m zaterdag 27 januari

Senioren en Junioren (A)

Hallo allemaal,

Alle reserves en invallers van afgelopen week, heel erg bedankt! Zonder jullie hadden niet alle wedstrijden door kunnen gaan. 

Bij wie moet je je afmelden als je echt niet kan?!
  • M1, M2, M3, A1, A2 graag afmelden bij Maartje, tel: 06 346 287 30.
  • M4, M5, A3, A4 graag afmelden bij Sandra, tel: 06 235 706 11.

Allemaal weer veel succes en spelplezier!

Groetjes, Sandra en Maartje

Wedstrijdprogramma zaterdag 27 januari 2018
Vitesse (Ba) 1 - Maassluis 1 20:00 uur Bongerdhal, BARENDRECHT
IJsselvogels 2 - Maassluis 2 17:20 uur Zuidplas, MOORDRECHT
Achilles (Hg) 2 - Maassluis 3 17:45 uur Sportcampus Zuiderpark, 'S-GRAVENHAGE
Maassluis 4 - Twist 7 13:10 uur  
Merwede/Multiplaat A1 - Maassluis A1 19:40 uur De Stoep, SLIEDRECHT
Nieuwerkerk A2 - Maassluis A2 18:00 uur De Kleine Vink Hal, NIEUWERKERK AD IJSSEL
Albatros A3 - Maassluis A3 19:30 uur Develsteinhal, ZWIJNDRECHT
Maassluis A4 - ODO A2 12:00 uur  
12 Uit Vitesse (Ba) 1IJsselvogels 2 20:00 uur17:20 uur
Spelers Afra, Eva, Maartje, Marjelle, Malou, Maxime, Sanne, RomyDanny, Dennis, Henne, Leon, Luuk, Mark, Niek, Sietse, Tjerk
Reserve M2 Fleur, Karlijn (A1)
Verzamelen In onderling overleg
 
3 Uit Achilles (Hg) 2 17:45 uur
Spelers Dorine, Femke, Laura, RosanneJan-Cees, Koen, Lennard, Henk-Jan (M4)
Reserve Tessa, Thijs (M4)
Verzamelen In onderling overleg
 
4 Thuis Twist 7 13:10 uur
Spelers Lonneke, Maaike, Moniek, Naomi, TessaBartjan, Henk-Jan, Hizkia, Terence, Thijs
Reserve  
Verzamelen 12:10 uur
 
A1 Uit Merwede/Multiplaat A1 19:40 uur
Spelers Demi, Fleur, Karlijn, TheklaDaan, Frank, Joost, Tristan
Reserve Lars, Sven, Isolde (A2)
Verzamelen 18:00 uur
A2 Uit Nieuwerkerk A2 18:00 uur
Spelers Chinook, Isolde, Naomi, Faye, Anouk, MerelLars, Ramon, Sven, Twan
Reserve Jari (B1)
Verzamelen 16:40 uur
 
A3 Uit Albatros A3 19:30 uur
Spelers Chris, Jari, Sjoerd, TimElaine, Julia, Isabelle, Robyn, Laura
Reserve Mike (A4)
Verzamelen 18:00 uur
 
A4 Thuis ODO A2 12:00 uur
Spelers Anne, Bente, Cathelijne, Diana, Esmee, Jennifer, KwintieDaniël, Jeppe, Mike, Tom
Reserve  
Verzamelen 11:15 uur
  
Wedstrijdprogramma zaterdag 3 februari 2018
Maassluis 1 - ONDO (G) 1 16:15 uur  
Maassluis 2 - Albatros 2 17:30 uur  
Maassluis 3 - De Meervogels 2 15:05 uur  
DES (D) 8 - Maassluis 5 18:10 uur De Hoornbloem, DEN HOORN ZH
Maassluis A1 - Juliana A1 13:55 uur  
Maassluis A2 - ODO A1 18:40 uur   B & C 

Hoi allemaal!

Ook vandaag wist Maassluis B1 zijn wedstrijd te winnen. Het komend weekend speelt Maassluis B1 de uitwedstrijd tegen de concurrent in de poule om de bovenste plaats.
De thuiswedstrijd werd door Maassluis B1 nipt gewonnen, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Succes jongens en meiden van de B1 as zaterdag!
Ook Maassluis B2 pakte vandaag weer de punten, met niet onbelangrijke hulp van Twan en Ramon.Maassluis B3 verloopt slechts met één puntje verschil. De Maassluise C ploegen hadden goede tegenstanders vandaag, geen puntjes helaas.

Groetjes Jacqueline en Cees.

WEDSTRIJDEN ZATERDAG 27 JANUARI:

Merwede/Multiplaat B1 - Maassluis B1 15:00 De Stoep, SLIEDRECHT
Maassluis B3 - Ten Donck B1 10:00  
Vriendenschaar (H) C1 - Maassluis C1 11:00 De Wielewaal, HARDINXVELD-GIESSENDAM
Maassluis C3 - Excelsior (D) C2 11:00  

 

B1 uit Merwede/Multiplaat B1 15:00 uur
Spelers Jari, Luc, Mark, JoostBirte, Esther, Milou, Vera  
Vertrek 13:30 uur, Olympiahal
Chauffeurs Familie Veldman, Crooswijk, Sonneveld
Chauffeurs afbellen Lennard v.d. Vaart (tel: 06-12920749)
Sporthal De Stoep, SLIEDRECHT
Reserves B2 in overleg
B3 thuis Ten Donck B1 10:00 uur
Spelers Jesper, Mauris, Richard, TijsDenise
Verzamelen 9:30 uur, Olympiahal
Bediening scorebord Familie Pellikaan
Reserves Marcella, Priscilla (B2), Jinte, Kimberley, Manouk (C2)
Scheidsrechter Maassluis 3
C1 uit Vriendenschaar (H) C1 11:00 uur
Spelers Kevin, Niels, Tijn, KrijnDenise, Marit, Noa, Simone
Vertrek 9:30 uur, Olympiahal
Chauffeurs Familie vd Vaart, Groenheide, Verburg
Chauffeurs afbellen Laura Lentink (tel: 06-11903937)
Sporthal De Wielewaal, HARDINXVELD-GIESSENDAM
Reserves Xander, Krista (C2)

 

C3 thuis Excelsior (D) C2 11:00 uur
Spelers Jimi, Simon Eva, Gwen, Jolijn, Manon, Mariet, Nina
Verzamelen 10:30 uur, Olympiahal
Bediening scorebord Familie Libregts
Reserves Sem, Tom (C2)
Scheidsrechter Sven de Jongste

 UITSLAGEN ZATERDAG 20 JANUARI:

Maassluis B1 - IJsselvogels B1 19-17
Phoenix B1 - Maassluis B2 10-13
Nexus B1 - Maassluis B3 6-5
Maassluis C1 - ONDO (G) C1 8-18
Olympia (S) C1 - Maassluis C2 14-1
Nexus C1 - Maassluis C3 9-1


WEDSTRIJDEN ZATERDAG 3 FEBRUARI:

Maassluis B1 - KCC/SO natural B2 12:55  
DES (D) B3 - Maassluis B3 15:00 De Hoornbloem, DEN HOORN ZH
Maassluis C1 - KCC/SO natural C1 11:55  
Maassluis C2 - Fortuna/Delta Logistiek C3 10:55  

 CHAUFFEURS ZATERDAG 3 FEBRUARI:
B3: Familie v Dijk, Pellikaan, vd Weij

BEDIENING SCOREBORD / ZAALCOMMISSARIS ZATERDAG 3 FEBRUARI:
B1: Familie Le Kluse
C1: Familie Joppe
C2: Familie Keeman
 

-
Kijk voor het volledige overzicht van de uitslagen en standen op www.ckcmaassluis.nl. Ook vind je er het wedstrijdprogramma voor de komende weken en allerlei andere handige informatie, nieuws en foto’s.

- KAN JE NIET SPELEN??
Afbellen vóór donderdag 18.00 uur bij Jacqueline Wijnhorst  010-5919011 / 06-20665226 of Cees Glas  010-4601454 / bgg 06-44366688.

- KUNT U NIET RIJDEN??
Afbellen bij de coach van het eigen team.

- KAN JE NIET FLUITEN??
Zelf een vervanger regelen of ruilen van tevoren.

- COACHES: MOET JE TEAM THUIS SPELEN??
Vóór donderdag bellen naar de scheidsrechter, zodat je zeker weet dat hij of zij er staat.


D, E en F

Hallo korfballertjes,

Zaterdag heeft D1 heel knap gelijk gespeeld tegen ONDO D1, eerste punt binnen! D2 verloor meer net van IJsselvogels D2. De wedstrijd van E3 was heel spannend, het werd een gelijkspel tegen KCR E2! F1 en F2 hebben gewonnen! De tegenstanders van E1, E2 en E4 waren te sterk! Zaterdag allemaal weer heel veel korfbalplezier!

                                                                                                                      Groetjes Riet

WEDSTRIJDEN ZATERDAG 27 JANUARI
PKC D1 - Maassluis D1 12.00 uur PKC-hal, Papendrecht
OZC E1 - Maassluis E1 15.00 uur De Enk, Rotterdam
KOAG E3 - Maassluis E3 11.00 uur Krimpenerwaard College, Krimpen a/d IJssel
Maassluis E4 - Olympia (S) E4 09.00 uur Olympiahal
Maassluis F2 - ONDO (G) F4 09.00 uur Olympiahal
KCC F3 - Maassluis F3 09.00 uur Schenkel, Capelle a/d IJssel

Maassluis D2, E2 en F1 zijn vrij!
 
D1 uit PKC D1 12.00 uur
Spelers Floor, Benthe, Isa, Karlijn, Puck,Fedor, Jip, Mees, Rens
reserves Jort (C2) en Max (D2)
Vertrek 11.00 uur van de Olympiahal
Chauffeurs Familie Rietdijk, v Buuren, Bos
Chauffeurs afbellen Richard Steenks, 010-5912348
sporthal PKC-hal, Oostpolder 3356, Papendrecht
E1 uit OZC E1 15.00 uur
Spelers Nina, Luuk, Noah, Wout, Tom
Vertrek 14.00 uur van de Olympiahal
Chauffeurs Familie Vermeer, Visser
Chauffeurs afbellen Diana van de Vijver 010-5924038
sporthal De Enk, Enk 134, Rotterdam
E3 uit KOAG E3 11.00 uur
Spelers Evi, Femke, Floor, Inge, Elisa, Tamer
Vertrek 10.00 uur van de Olympiahal
Chauffeurs Familie Libregts, Slot
Chauffeurs afbellen Riet Le Kluse 010-5919500
sporthal Krimpenerwaard College, Groene Wetering 1, Krimpen a/d IJssel
E4 thuis Olympia E4 09.00 uur
Spelers Hanna, Joëlle, Lotte, Isa, Joey
Verzamelen 08.30 uur in de Olympiahal
scheidsrechter Karlijn Pap
Bediening scorebord familie Weltevrede
F2 thuis ONDO F4 09.00 uur
Spelers Jessica, Tess, Fenna, Sepp, Tijs
Verzamelen 08.30 uur in de Olympiahal
scheidsrechter Maassluis A1
F3 uit KCC F3 09.00 uur
Spelers Kim, Lieke, Cedric, Gijs, Guus, Jaro, Jurre
Vertrek 08.00 uur van de Olympiahal
Chauffeurs Familie vd Burgt, Zohlandt, Bergwerff
Chauffeurs afbellen Stephanie Verhagen 06-14198510
sporthal Schenkel, Capelseweg 39 Capelle a/d IJsselKAN
JE NIET SPELEN??
Afbellen voor donderdag 19.00 uur bij: Riet Le Kluse (010-5919500-

KUNT U NIET RIJDEN??
Afbellen voor donderdag 19.00 uur bij de coach van het eigen team-

COACHES: MOET JE TEAM THUIS
SPELEN
Voor donderdag bellen naar de scheidsrechter zodat je zeker weet dat hij/zij er zaterdag is


UITSLAGEN ZATERDAG 20 JANUARI

Maassluis D1 - Sporting Delta D1     7 - 7  
Fortuna D3 - Maassluis D2     6 - 4  
KCR E1 - Maassluis E1 23 - 13  
Nikantes E1 - Maassluis E2 14 - 5  
Maassluis E3 - KCR E2     4 - 4     1 - 2
Vitesse (Ba) E5 - Maassluis E4 10 - 3     2 - 2
NIO F1 - Maassluis F1     6 - 9     2 - 2
Dijkvogels F3 - Maassluis F2     8 - 19  
 

WEDSTRIJDEN ZATERDAG 3 FEBRUARI
Maassluis D1 - ONDO (G) D1 09.55 uur Olympiahal
IJsselvogels D2 - Maassluis D2 12.00 uur Zuidplas, Moordrecht
Vitesse (Ba) E1 - Maassluis E1 09.00 uur Bongerdhal, Barendrecht
Vitesse (Ba) E2 - Maassluis E2 09.00 uur Bongerdhal, Barendrecht
Maassluis E3 - Twist E2 09.00 uur Olympiahal
PKC E11 - Maassluis E4 11.00 uur PKC-hal, Papendrecht
Maassluis F1 - Nikantes F1 09.00 uur Olympiahal
Avanti (P) F2 - Maassluis F2 11.00 uur De Viergang, Pijnacker
Maassluis F3 - Nieuwerkerk F7 09.00 uur Olympiahal

CHAUFFEURS
D2: Familie Crooswijk, Egberts, v Vliet
E1: Familie Vermaas, Vermeer
E2: Familie vd Kraan, Godthelp
E4: Familie vd Meulen, de Brabander
F2: Familie Koree, Bekker

BEDIENING SCOREBORD
D1: Familie Rietdijk
E3: familie Grootveld


Kijk voor het volledige overzicht van de uitslagen en de standen op www.ckcmaassluis.nl. Ook vind je er het wedstrijdprogramma voor de komende weken en allerlei ander handige informatie, nieuws en foto’s.

Join our team!

vacature
Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Is 2018 het jaar waarin we jou mogen uitdagen om een nieuwe taak op te pakken?We hebben inmiddels behoorlijk wat vacatures, dus er is behoorlijk wat keuze:

- scheidsrechtersplanning: drie momenten in het jaar om de planning te maken;
- wedstrijdsecretariaat: kan ook duo functie zijn
- bestuurslid Accommodatiezaken
- oud papier ophalen: 6x per jaar op een dinsdag
- lid PR-commissie
- regelen oefenwedstrijden junioren/senioren ;
- lid van technische commissie: aanspreekpunt voor trainers / coaches;
- oudercontactpersoon: aanspreekpunt voor ouders van nieuwe leden;
- leden sport- & speldagcommissie

Heb je vragen over de taken of heb je ideeën wie we voor de taken kunnen vragen, spreek Irene, Danielle of Heleen aan of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jubilarissen in het zonnetje gezet!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 5 januari werden onze jubilarissen gehuldigd.
Door middel van een quiz werd bekend welke jubilaris naar voren mocht komen en werden mooie herinneringen opgehaald.
Dit jaar waren er maar liefst drie leden die 50 jaar lid zijn van de vereniging, te weten Gerard van der Wees, Mieke Montizaan en Wilma Nieman.
Nog eens drie leden zijn al 40 jaar lid van de vereniging: Edwin Zeegers, Peter Gregoor en Leonard van Doorne.
En ook Maaike van der Gaag en Lieke Bloem behoorden tot de jubilarissen met hun 25 jarig lidmaatschap van de vereniging.
Helaas konden Leonard van Doorne en Lieke Bloem niet aanwezig zijn.

Wij danken de jubilarissen voor hun jarenlange trouw aan en inzet voor de vereniging en we hopen dat jullie nog heel lang lid blijven van onze vereniging.

Namens het bestuur,
Gwenda TrompSecretaris

Foto jubilarissenedited

In the Spotlight: C3

“IN DE SPOTLIGHTS”

C3

“IN DE SPOTLIGHTS” de C3, gesponsord door Peter Smit tweewielers.

C3

                                        Coaches:  Naomi en Esmee

                                        Spelers:    Simon,  Jimmy, Eva, Mariët, Manon, Gwen, Nina en Jolijn

De C3 heeft slechts 2 heren en zijn dus elke wedstrijd afhankelijk van invallers, maar die zijn er gelukkig altijd wel. Op het veld is de C3 3e geworden in de poule, 2 wedstrijden gewonnen en 4 verloren. Vooral de wedstrijd tegen IJselvogels was een leuke, 4-13 gewonnen.

In de zaal staat de C3 4e in de poule,  2 gewonnen en 3 verloren wedstrijden. Hier was de wedstrijd tegen Fortuna C5 een uitschieter, 9-2 gewonnen.  Tegen een aantal ploegen hebben jullie het lastig. Doordat de C3 niet compleet is zijn er elke week andere vakken….toch vechten ze iedere wedstrijd voor de overwinning. Op de trainingen blijven ze oefenen en doen ze erg hun best. Kortom volop aan het oefenen uiteindelijk meer wedstrijden te winnen.

Succes de rest van de zaalcompetitie!

-Wat was jullie mooiste doelpunt?

Manon: Als hij ringloos door de korf gaat

Eva: van een verre afstand en dan ook ringloos!

Jimi en Jolijn: de afstandschoten van Simon!!

-Wie zijn jullie favoriete spelers uit Maassluis 1?

Maartje is eigenlijk voor het hele team de favoriete speelster, unaniem is er op Maartje gestemd.

Leon en Tjerk worden genoemd bij de heren.

-Wordt Maassluis 1 kampioen?

Jaaaaaaaaaaaaa!!

Van de C3 is een filmpje te zien op de facebookpagina van CKC Maassluis.

https://www.facebook.com/ckcmaassluis/videos/1765830453488436/

Naar Oud-Beijerland voor positieve afsluiting

Het was puzzelen en racen, als je onderstaande wedstrijden wilden bijwonen:A1 om 15.05 uur in Capelle a/d IJssel; 16.45 uur geen korfbal, maar wel zingen met het WMK in De Lier; 17.50 uur twee in Hoek van Holland en om 19.30 uur naar één in Oud-Beijerland. Je moet er wat voor over hebben, maar het is allemaal gelukt. Of het ook allemaal het kijk plezier opleverde, nou niet echt. Zo kreeg de A1 een pakslaag van een wel drie maal feller KCC, dat blijkt wel uit de uitslag: 25-14 (ruststand 14-6). Treffers van Daan 4x; Joost 3x; Tekla, Frank en Tristan 2x; Karlijn 1x. Dan maar even op een 50 jarige bruiloft even vier liedjes zingen de A1 vergeten en op naar twee. Helaas wist je vooraf, dat dit geen overwinning op zou opleveren gezien de samenstelling van het team. Afwezigheid en andere sportieve belangen waren de oorzaak. Maar ja, je weet nooit.Het was dan eigenlijk nog een prima prestatie, die door het team werd neergezet tegen de lijst aanvoerder Valto: 18-15 ruststand 12-8. Treffers van:  7x Mark; 2x Dennis en Danny; 1x Sanne, Romy en Maxime. Al was het krap toch maar naar één in Oud-Beijerland, dat een pittige tegenstander had Kobatjo om met een goed gevoel deze korfbal dag af te sluiten. Gelukkig stelde zij niet teleur, daar bij binnenkomst er reeds 1-4 op het scorebord stond en zij met subliem spel de tegenstander geen schijn van kans gaven en naar een schitterende eind uitslag van 19-25 balden. Weer een stapje dichterbij naar het kampioenschap. Ondanks, dat wij over ’s-Gravendeel en Dordrecht terug moesten, daar de Heinenoord tunnel was afgesloten, geen spijt, dat wij naar één gegaan waren. Zaterdag a.s. minder stress, geen reistijd, maar een lange zit bij de thuis wedstrijden in de eigen Olympiahal, toch een heerlijk vooruitzicht. 

HENNY NIEMAN

In zwaar weer

Op 6 januari was de zaalcompetitie halverwege. We zijn alweer zeven weekenden onderweg.

Na zeven speelweekenden staat de teller op:   23  gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Johan Pols, Wouter Dirks, Pascal Huisman, Mark van Buren, Pim Bruijn, Terence Buijs en Koen de Bruijn.

Nu we op de helft van de zaalcompetitie zitten, zou je mogen verwachten dat we bij het aantal te fluiten wedstrijden ook op de helft zitten. Niets is minder waar. We lopen ruim uit koers. In totaal moeten er 71 wedstrijden gefloten worden en om geen sportieve sanctie te krijgen moeten er 42 wedstrijden gefloten worden. Een klein rekensommetje leert ons, dat 2x 23 net genoeg is om de sportieve sanctie te voorkomen, maar we halen bij lange na niet het totaal van 71 wedstrijden. Eerst maar eens kijken wat er de afgelopen weken gebeurde, dan kunnen we ons daarna richten op het hoe en waarom.

In het eerste weekend van december werden er drie wedstrijden gefloten. Iedereen moest in de middag op pad. Wouter bleef aardig in de buurt. Hij mocht naar Hoogvliet om bij Nikantes te fluiten. Johan ging wat verder weg. Hij moest aantreden in Bleiswijk bij Weidevogels. Pascal ging nog verder weg. Hij floot in Driebergen bij Dalto.

In het weekend van 9 en 10 december kwamen er vijf gefloten wedstrijden bij. Drie wedstrijden waren in de middag. Pascal bleef dicht bij huis. Hij moest naar ’s Gravenzande om bij Ondo te fluiten. Wouter ging op weg naar Den Haag om bij Achilles te fluiten. En terug van even weg geweest is Terence. Hij kon weer een wedstrijd meepakken. Hij moest daarvoor wel naar Meervogels in Zoetermeer. Thuis had alleen Maassluis A2 geen scheidsrechter en deze wedstrijd nam Pim voor zijn rekening. Er hadden nog een wedstrijden meer op het programma kunnen staan, maar Johan moest zijn wedstrijd afzeggen vanwege een blessure. Er was nog wel een meevaller, want ondanks dat de zondagwedstrijd van Mark in Roosendaal werd afgelast vanwege de sneeuwval, telt deze wedstrijd toch mee.

In het laatste speelweekend van de competitieploegen in december werden er maar twee wedstrijden gefloten. Alleen Wouter en Pascal gingen op pad. Pascal ging naar Leiden om bij Sporting Trigon te fluiten. Wouter bleef dichter bij huis. In Barendrecht floot hij een wedstrijd van Thor.

Na de kerstvakantie was het eerste weekend ook al magertjes. Alleen Pascal floot buiten de deur, maar daarvoor moest hij wel helemaal naar Zeeland. In Goes floot hij Tjoba 1. Thuis hadden we rond de jaarwisseling nog drie wedstrijden om in te vullen. Maassluis D1, B1 en A2 hadden geen neutrale leiding. Helaas gingen de wedstrijden van de D1 en de B1 aan onze neus voorbij. Deze twee wedstrijden werden opgeëist en bleef alleen de A2 over en deze wedstrijd nam Koen voor zijn rekening.

Vorig zaalseizoen stonden we halverwege op 32 wedstrijden. Dat scheelt 9 wedstrijden met dit jaar. Wat zorgt er nu voor, dat het dit zaalseizoen wat moeizamer gaat. Allereerst hebben we de blessure van Johan. Door blessureleed is Johan pas 2x in actie geweest. We hopen dat hij snel weer het fluiten kan oppakken. Terence is door het vaderschap wat minder beschikbaar. Hij moet zijn tijd nu wat anders indelen en past het fluiten niet altijd. Mark moet steeds wedstrijden afzeggen, omdat deze samen vallen met zijn wedstrijden van Maassluis 2. Mark is nu nog maar 2x in actie gekomen, terwijl hij vorig jaar rond deze tijd al 8 wedstrijden had gefloten. Dit scheelt wel enorm. Ook bij de thuiswedstrijden blijven er minder wedstrijden oningevuld. Vorig jaar hadden we heel vaak wedstrijden van Maassluis B1, B2, C1 en D1 in de aanbieding. Dit jaar blijven eigenlijk alleen de wedstrijden van Maassluis A2 over. De B1 wordt soms aangewezen en zo niet wordt de wedstrijd opgeëist. De C1 speelt hoofdklasse en die wordt altijd aangewezen. De wedstrijden van de D1 worden niet aangewezen, maar wel steeds ingevuld. Kortom er blijven weinig thuiswedstrijden over. Alleen drie thuiswedstrijden van de A2 zijn door eigen scheidsrechters gefloten.

Ik heb ondertussen de noodklok geluid bij onze scheidsrechtersgroep. Onze eigen scheidsrechters kunnen ook uit een lijst met wedstrijden kiezen. Ik heb begrepen, dat zij deze suggestie op gaan pakken en hopelijk kan dit er weer toe bijdragen, dat we wat extra wedstrijden aan ons totaal kunnen toevoegen. Het bovenstaande geeft opnieuw aan, dat ons scheidsrechtersarsenaal nog vrij klein is. Bij een beetje tegenslag zitten we gelijk in zwaar weer.

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          

  

Harry en Gerda van Buren

Bedankkaart na overlijden van Arie de Jong

Namens de familie De Jong dank voor de overweldigende hoeveelheid warme belangstelling, mooie woorden, prachtige bloemen, fijne brieven en kaarten die zij mochten ontvangen na het overlijden van Arie de Jong.
Jong Arie de DB ADV

Van het bestuur: 2018 is begonnen.

Afgelopen vrijdag was onze nieuwjaarsreceptie, een volle kantine met leden, sponsoren en vertegenwoordigers van politiek partijen waren aanwezig om na de nieuwjaarstoepspraak en huldiging van onze jubilarissen deel te nemen aan de pub quiz.
In mijn nieuwjaarstoespraak haalde ik een dat het sportief goed gaat, ons vlaggenschip staat ongeslagen boven aan en heeft dit zaterdag bevestigd door moeizaam van ACKC te winnen. Een leuke bijkomstigheid was dat Kinderdijk weer een punt heeft laten liggen zodat de voorsprong groeit naar 5 punten.
Voor komend seizoen is de TC druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer, zodra er nieuws is dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk melden

Een uitdaging die blijft staan is het vinden van vrijwilligers, ook voor de bestuursfuncties welke al langere tijd vacant zijn, heb je interesse in een dergelijke functie benader mij of de VC.

De geplande verbouwing/nieuwbouw van onze kleedkamers staat nog steeds op de planning, nadat gesprekken met Unitas over een mogelijke samenwerking op niets zijn uitgelopen is het wachten wat onze buren gaan doen.
Unitas heeft aangeven te willen vertrekken uit het wipperspark, dit zou voor ons een andere indeling van onze accommodatie kunnen betekenen. De bouwcommissie staat gereed om bij nieuws vanuit Unitas te kunnen reageren en onze plannen concreet te laten worden.

Komende zaterdag staat er voor het 1e een belangrijke wedstrijd tegen Korbatjo op het programma, het zou leuk zijn om de tribunes weer vol met supporters vanuit Maassluis te zien zitten!

Niels Verburg

In de spotlights: Maassluis D2

spotlights


“IN DE SPOTLIGHTS” de D2, gesponsord door Van der Zanden orthodontie Vlaardingen/Maassluis.
Zij zijn komende zaterdag het team van de week, en mogen samen met Maassluis 1 oplopen bij de wedstrijd tegen ACKC 1.

D2

d2

Coaches: Jennifer en Naomi
Spelers: Gian, Hidde, Max, Benthe, Mila, Fenne, Parisa, Bianca


Pupil van de week:

Fenne

fenne

Fenne mag de wedstrijdbal aan de scheidsrechter overhandigen zaterdag bij Maassluis 1, de bal wordt gesponsord door Schilder & Klusbedrijf Zwaan.
Zij is Pupil van de week, gewoon omdat zij altijd voor het team klaarstaat en haar ouders ook. Een topper.De D2 is op het veld keurig 2e geworden. Met 3 gewonnen en 3 verloren wedstrijden zijn jullie op doelsaldo 2e geworden, keurig!
In de zaal hebben jullie het een stuk moeilijker, wel in ieder geval 1 mooie overwinning op de Fortuna D3. Hopelijk komen er nog een paar mooie wedstrijden aan waarin jullie de winst naar jullie kunnen toetrekken.
Veel plezier met het oplopen komende zaterdag bij het Maassluis 1 en succes met de komende wedstrijden.

Ook de D2 is een paar vragen gesteld:

-Wat was jullie mooiste doelpunt?
Een keertje was er een doorloopbal van Hidde en Max. Hidde wilde de doorloopbal maken alleen werd hij overgenomen dus speelde Hidde de bal over naar Max. Max schoot de bal over de korf waardoor Bianca hem perfect afving en direct scoorde.

-Wie zijn jullie favoriete spelers uit Maassluis 1?
Afra vindt de D2 erg goed. Ze is lekker snel! Bij de heren konden ze eigenlijk niet kiezen tussen Niek of Leon. Niek is lekker fel en Leon, die is gewoon keigoed.

-Wordt Maassluis 1 kampioen?
Als ze zo doorgaan zullen ze zeker kampioen worden!

Van de D2 is een filmpje te zien op de facebookpagina van CKC Maassluis, Gian maakt hier het doelpunt nadat er al een paar keer bijna gescoord was.
https://www.facebook.com/ckcmaassluis/videos/1746831538721661/

c.k.c. Maassluis vindt in slot eerste helft haar "mojo" terug

MSSLS ACKCIn de eerste wedstrijd van 2018 mocht de trotse koploper CKC Maassluis in eigen huis aantreden tegen de rode lantarendrager ACKC uit Almkerk, Noord-Brabant. Op papier misschien een koud kunstje. ACKC heeft echter goed korfbal laten zien, scoort veel en heeft een aantal wedstrijden slechts nipt verloren. Van onderschatting mocht daarom geen sprake zijn. Maar… er moest natuurlijk wel gewoon worden gewonnen.

Uitslag Koppelklaverjas (Kerst editie)

Schermafbeelding 2018 01 02 om 10.20.58

Vrijdag 26 januari is iedereen (dus ook ouders van leden en andere enthousiastelingen) weer welkom vanaf 19:30. Er staat dan een kopje koffie of thee klaar waarna we om 20:00 gaan beginnen met de eerste ronde. na de eerste ronde zullen we het buffet openen zoals we elk jaar op de laatste avond van het toernooi doen.
We hopen wel dat iedereen ook echt probeert om er 20:00 te zijn, zodat we dan echt kunnen beginnen en we ook weer op tijd klaar zijn. Na de gebruikelijke 3 rondes is het weer tijd voor de loterij. Diverse leuke prijsjes zijn dan weer te winnen. Daarna kan iedereen nog een laatste drankje nemen of naar huis gaan. Er zijn 4 avonden die meetellen voor het klassement, maar natuurlijk kun je ook komen als je gewoon een avond plezier wilt hebben. Kom daarom op de onderstaande data om 19:30 naar de kantine en we maken er een gezellige avond van. 

Om 19.30 uur is de kantine open,
Om 20.00 uur gaan we beginnen!
Tot vrijdag 26 Januari (laatste avond toernooi + een hapje eten),Groetjes Terence & Mascha

Volgende klaverjasdatums zijn:
4e avond vrijdag 26 Januari 2018 (met een hapje eten)
Paaskoppelklaverjas, Vrijdag 23 Maart 2018

Back in the days: 'De eerste sponsor'

Door wekelijks een foto te plaatsen van een voorwerp of momentopname van vroeger kijk je met ons terug in de geschiedenis van de korfbalsport en c.k.c. Maassluis. Heb je zelf foto's van vroeger die je met ons wilt delen? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vandaag in 'BACK IN THE DAYS’: De eerste sponsor

Sponsoren zijn niet meer weg te denken uit de sport. Dit seizoen zijn er meer teams gesponsord dan ooit tevoren. Eens was iemand de eerste: Hans de Jong Verzekeringen in 1976. Bij deze sponsoring nam onze vereniging ook direct de naam over van deze sponsor en werd Hans de Jong Verzekeringen c.k.c. Maassluis.

Op de eerste foto wordt Hans de Jong voorgesteld aan het publiek. Daarbij werden de gesponsorde trainingspakken en shirts officieel overhandigd aan Jaap Poldervaart in het bijzijn van zijn kinderen. Trainer en technisch commissielid Maarten van Bergen kijkt op de achtergrond toe.
Op de tweede foto de spelers die voor het eerste gesponsord werden met uiterste links, de eerste betaalde trainer: Ulke Kooijmans

Foto’s en tekst mede mogelijk gemaakt door: Jaap Poldervaart
Back in the days De eerste sponsor 1Back in the days De eerste sponsor 2

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Beste leden,

Het bestuur van c.k.c. Maassluis nodigt je graag uit voor denieuwjaarsreceptieop vrijdag 5 januari 2018 in de kantine van ons sportcomplex.

Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom. Om 20.00 uur blikt de voorzitter tijdens het officiële gedeelte terug op het afgelopen seizoen en worden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Rond 21.00 start de pubquiz, welke georganiseerd wordt door de SNAC.


Voor de pubquiz kan je je als team (4 à 5 personen) opgeven bij Henne Bloem: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opgeven kan tot uiterlijk 4 januari.

Voor aanwezigheid bij de nieuwjaarsreceptie hoeft niet aangemeld te worden.

We hopen jullie allemaal te zien op vrijdag 5 januari om elkaar persoonlijk een sportief, gelukkig en gezond Nieuwjaar te wensen!

Namens het bestuur,
Gwenda Tromp

Schoonmaker gezocht

De vereniging is voor zo 6 uur in de week op zoek naar een (betaalde) schoonmaker. De werkzaamheden moeten op maandag en vrijdag uitgevoerd worden en vinden vooral in de maanden: aug, sep, okt, apr, mei en juni plaats. Daarnaast kan er rondom feestjes / evenementen gevraagd worden om extra inzet.

Ben jij de persoon die die wilt op pakken of ken je iemand?

Laat het weken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens het bestuur,

Irene Soekra-Warbout

Inbraak clubhuis

Helaas werden we dinsdag opgeschrikt door een telefoontje dat er was ingebroken in ons clubhuis. De inbraak zorgde vooral voor rommel en schade aan een ruit, apparatuur en de keuken. Gelukkig was er weinig te halen voor de inbrekers en is er niets gestolen. Dankzij leden die dinsdagochtend aanwezig waren op het terrein werd de politie snel gebeld, de ruit hersteld en de rommel voor een groot deel opgeruimd. 

Namens het bestuur,

Irene Soekra-Warbout


Nieuw jaar, nieuwe uitdaging!

We zijn keihard op zoek naar versterking in diverse commissies. Begonnen we het seizoen met een bescheiden aantal vacatures, inmiddels loopt dit behoorlijk op! 

Zit er misschien iets voor jou tussen, heb je vragen over een bepaalde functie of heb je misschien ideeen voor mensen die we kunnen vragen?
Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek Danielle Keeman, Heleen v/d Vaart of Irene Soekra-Warbout aan.

Het nieuwe jaar is misschien voor jou het moment voor een nieuwe uitdaging!

Het gaat om de volgende functies/taken: 

- bestuurslid accommodatiezaken;
- versterking sport- en speldagcommissie: eens in het jaar vindt er een sport- en speldag plaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat om ondersteuning van de commissie om deze dag te organiseren;
- scheidsrechtersplanning: zo 3 momenten in het jaar a 3/4 uur om een planning te maken te maken voor de eerste helft veldcompetitie, de zaalcompetitie en de tweede helft veldcompetitie;
- wedstrijdsecretariaat senioren; 
- regelen oefenwedstrijden junioren/senioren ;
- lid van technische commissie: aanspreekpunt voor trainers / coaches;
- oudercontactpersoon: aanspreekpunt voor ouders van nieuwe leden;
- ophalen oud papier: één keer per twee maanden een dinsdagavond het oud papier ophalen in een aantal wijken in Maassluis. 

Gr. 
De vrijwilligerscommissie

KERSTCADEAU VOOR VRIENDENSCHAAR

Wie was nu de gever, Maassluis 2, dat veel te weinig scoort of zijn wij het eens met de byzonder sportieve Vriendenschaar supporters, dat de scheids zorgden voor de twee punten. Een gelijk spel was zeker verdiend geweest. Jammer ook voor de ingevallen team begeleider/verzorgsters Denise Klootwijk, die zo weer de Maassluise kleuren weer eens aan het werk zag met naast haar de aan haar knie geblesseerde  Lisanne. De thuisploeg kwam in de begin fase al goed uit de startblokken om tot driemaal toe een voorsprong te nemen, maar Maassluis kwam weer langszij, 3-3 en wist de gehele eerste helft steeds twee treffers voorsprong te nemen, maar zagen geen kans om er drie of vier te scoren en liet Vriendenschaar  steeds langszij komen, waardoor de ruststand 11-11 op het scorebord stond. De eerste tien minuten na de hervatting was er nog niet zoveel aan de hand, daar hetzelfde spelbeeld gehandhaafd bleef, 14-14. In de volgende tien minuten werd het ineens 18-14 en liet men het verdedigend te veel afweten, door veel teveel ruimte te laten bij de schoten. Maar………… in de laatste minuut kwam men toch weer langszij, 19-19. Helaas viel er toch nog een afstandschot, 20-19 en werd de gelijkmaker van afstand van twee afgekeurd. Het bezorgde de spelers/sters een flinke kater en de meegereisde supporters zaten eveneens verslagen op de tribune. Misschien komt de komende kerst vakantie op tijd en kan men zich herpakken bij de herstart in 2018. De doelpunten kwamen op naam van: 7x Mark; 5x Sietse; 2x Dennis, Luuk en Romy en 1x Maxime.

Vervolgens op naar Kinderdijk om het eerste aan te moedigen in zijn race naar het kampioenschap. De ontvangst was voor de supporters byzonder aangenaam, daar er werd gezegd, dat zij voor de verkeerde wedstrijd gekozen hadden en beter naar de A1 hadden kunnen komen kijken, die tegen het ongeslagen Kinderdijk een overwinning hadden geboekt van……..10-15. Helaas, maar het is wel een heel knappe prestatie van onze A1, die zo het jaar prima afsloten. Het Maassluise supporters legioen was ruimschoots aanwezig om één te ondersteunen, want mede lijst aanvoerder Kinderdijk speelde eigenlijk met negen man tegen ons ploeggie met op de bank de bekende Maassluise/Maaslandse coach “TOK”. Helaas voor hem, maar tot grote vreugde van alles wat de Maassluise kleuren draagt kwamen zij als grote winnaars uit de bus met……..17-23. Fantastisch het jaar uit met nu 4 punten voorsprong op deze nummer twee.Allen, die deze verslagen altijd volgen, gezellige Kerstdagen en jaarwisseling en we zien elkaar weer in 2018.HENNY NIEMAN

In the spotlights: B2

“IN DE SPOTLIGHTS”
B2

                                                                                


Deze week “IN DE SPOTLIGHTS” de B2 het team van Lisanne en Henne.
Met daarin: Ruben, Joost, Ruben en Remco
Mirjam, Dian, Marit, Marcella, Priscilla
gesponsord door blue sport & workwear
 

De B2 had het het veldseizoen niet makkelijk. Op het veld werden wedstrijden verloren die jullie nu in de zaal gewoon wel kunnen winnen. Helaas resulteerde dat op het veld in een 3e plaats met 2 gewonnen en 4 verloren partijen. Maar..in de zaal gaat het aanzienlijk beter. 3 wedstrijden gespeeld 3 wedstrijden gewonnen. Op het veld hadden jullie 2 x verloren van Twist en nu in de zaal met 9-5 gewonnen. Jullie staan nu gedeeld op de 1e plaats, maar het seizoen is nog lang.
Via deze weg willen we jullie ook bedanken voor jullie inzet in de andere teams, wekelijks staan jullie reserve bij verschillende ploegen, en dat wordt erg gewaardeerd!


Een paar korte vragen:

-Wat is jullie mooiste doelpunt?
De doelpunten van Colin met 1 hand zijn altijd mooi.

-Wat is jullie favoriet speler uit het eerste?
Eva, zij heeft echt een super mooi schot!
Henne, die leert ons hoe je zo goed kan korfballen.

-Wordt Maassluis 1 kampioen?
ZONDER TWIJFEL!!!!

-Hebben jullie verder nog iets te vertellen aan CKC-Maassluis?
Het is een TOP club, er is altijd een heerlijke sfeer.

Van de B2 is ook een leuk filmpje te zien van een doelpunt van Ruben, hij krijgt ze er in een kleine ruimte altijd in!
https://www.facebook.com/ckcmaassluis/videos/1730747523663396/

Back in the days 'Maassluis 2 micro kampioen'

Door wekelijks een foto te plaatsen van een voorwerp of momentopname van vroeger kijk je met ons terug in de geschiedenis van de korfbalsport en c.k.c. Maassluis. In een paar zinnen lees je wat de foto betekent en/of wie er op de foto te zien zijn. Heb je zelf foto's van vroeger die je met ons wilt delen? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

----------------------------------------------------------------------------------
Vandaag in 'BACK IN THE DAYS’: Maassluis (micro) 2 zaalkampioen 1979Zaalkorfbal is in de jaren ‘50 ontstaan als twee vakken ‘micro-korfbal’. Voor Maassluis betekende dat trainen in de Maaslandse veilinghal. Het ontwikkelde zich al snel tot toernooien en competities in grote veilinghalcomplexen (CCWS Honselersdijk, nu Bloemenveiling Westland) en sporthallen in grote steden (Energiehal in Rotterdam 1955). In Maassluis werd in 1967 de Olympiahal in gebruik genomen en was zaalkorfbal een volwassen sport geworden. Naast het eerste team werd ook micro 2 in 1979 zaalkampioen en ontving hiervoor de verdiende bloemen. Dit team bestond uit de volgende spelers, met v.l.n.r.: 
Staand: Karel van der Linden (coach), Martin Bergwerff, Kees van Aalst, Jaap Poldervaart, René de Vries en Arie Rookus. Knielend: Ronny Moerman, Herma Westein, Janny van Zee, Els Rookus en Marja van Aalst.

foto back in the days
Shirtsponsors:
bluelogo  TSALOGO 640
transparant keukens Koeze

Nieuwsbrief