Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

c.k.c. Maassluis sluit seizoen zonder puntverlies af

TeamfotoM1 2
Dankzij de 19-24 overwinning van afgelopen zaterdag op het Almkerkse ACKC, sluiten de korfballers van Maassluis het zaalseizoen seizoen zonder puntverlies af. 14 wedstrijden, 28 punten, 353 doelpunten en een doelpuntensaldo van +104. Een ongekend knappe prestatie.


ACKC 1 – Maassluis 1 19 - 24 (9 - 14)
Maassluis behaalde een aantal weken geleden hun eerste doelstelling van het seizoen, kampioen worden in de tweede klasse. Dat zij dit deden zonder maar één punt te morsen was uiteraard geen doel op zich, maar creëerde er automatisch wel één: het seizoen ongeslagen afsluiten. Zaterdag lukte dat, door de overwinning op ACKC.

Maassluis begon voortvarend aan de wedstrijd in Almkerk. Voordat het publiek goed en wel was gaan zitten, had Leon Kloppenburg er al twee inliggen. Ook het andere vak scoorde direct mee en zodoende stond er na vier minuten al een 0-4 score in Maassluis’ voordeel op het bord. Maassluis hield de thuisploeg het eerste kwartier, tot een stand van 2-7, flink onder druk, waarna het wat gas terugnam en de scores over en weer vielen.

In de eerste tien minuten tweede helft gaf de ploeg van Richard van Weert even gas begon het met het uitbreiden van de marge, tot deze maximaal acht punten was. Daarna werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. Junior Tristan Steenks en aspirant Milou Zwaan mochten het laatste kwartier nog meespelen. Laatstgenoemde liet meteen van zich horen door tweemaal van afstand te scoren.

Met de overwinning op ACKC sluit Maassluis 1 een geweldig zaalseizoen af en worden alle pijlen gericht op het vervolg van het veldseizoen. Ook daar staat Maassluis halverwege fier, en zonder puntverlies, bovenaan. Komend weekend gaat de ploeg op trainingskamp, waar er verder gewerkt zal worden aan doelstelling twee van deze jaargang: het kampioenschap in de tweede klasse op het veld.

Overige uitslagen
Maassluis A1 won de belangrijke uitwedstrijd van Vitesse met 17-25, waardoor de ploeg zich veilig speelde en volgend jaar weer uitkomt in de eerste klasse. Maassluis 4 versloeg Velox 1 en kroonde zich daarmee tot kampioen van hun klasse. Zowel Maassluis F1 en F2 werden kampioen. Maar, zonder de andere prestaties tekort te doen, kwam het mooiste nieuws van Maassluis B1. Zij wonnen de kraker tegen Valto B1 en werden daardoor kampioen in de eerste klasse. Zij mogen zich nu gaan opmaken van het Nederlands Kampioenschap in Hoogeveen, aankomend weekend.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.n)l
www.ckcmaassluis.nl / @ckcMaassluis

Shirtsponsors:
bluelogo  TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee

Nieuwsbrief