Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Einde van een tijdperk

JP3 0517De laatste wedstrijd van het seizoen staat altijd in het teken van afscheid. Zo werd er dit jaar maar liefst afscheid genomen van vier selectiespelers en twee coaches. Daarnaast werd er door het eerste ook afscheid genomen van de tweede klasse. Maassluis 1 komt volgend seizoen, zowel op het veld als in de zaal, uit in de eerste klasse waar het als club zolang naar toe heeft geleefd. De wedstrijd tegen Weidevogels moest nog wel gespeeld worden en dit werd een ruime overwinning voor het vlaggenschip van c.k.c. Maassluis. Eindstand: 29 – 17.Maassluis 1 – Weidevogels 1 29 - 17
Maassluis heeft op het Wipperspark een prachtig seizoen afgesloten op passende wijze: een winstpartij. De ploeg van Richard van Weert liet zien dat ze heer en meester waren. Hierdoor kregen de spelers en coaches een afscheid wat ze verdienden, in stijl via de voordeur genieten van hun korfbalpensioen.


Maartje Doesburg werd als eerste naar de kant gehaald met een welverdiend afscheidsapplaus. Maartje die de stille kracht is van Maassluis en altijd haar doelpunten meepakte tijdens een wedstrijd. Zij besloot een paar jaar geleden te stoppen met korfballen om toch daarop terug te komen. Voor de verenging was dit een enorme verwelkoming en vanaf het eerste moment liet ze zien dat ze in het eerste thuishoorde. Daarna was het de beurt aan Eva Slotboom. Een enorm gemis, want Eva is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer stabiele factor van het eerste team. De technisch stijlvolle dame zullen we helaas niet zien in de eerste klasse, waarin techniek een belangrijke factor wordt om te kunnen handhaven. Bij de heren vertrekken sterkhouders en vrienden Niek Seesink en Tjerk Bloem. Niek met zijn onnavolgbare bewegingen heeft bijna zijn gehele seniorencarrière in het eerste gespeeld samen met Tjerk. De doelpuntenmachine die altijd door bleef gaan ongeacht de stand zullen we gaan missen. En de laatste in het rijtje van selectiespelers die een afscheidswissel kreeg was Tjerk Bloem. Een echte teamplayer die zichzelf altijd wegcijferde voor het eindresultaat van het team. De spelers die afscheid nemen hebben allemaal één overeenkomst en dat is dat ze allemaal stoppen op één van hoogtepunten van hun korfbalcarrière.


Ook de coaches Richard van Weert en Martijn van der Wees besloten om dit jaar te stoppen bij c.k.c. Maassluis. Richard gaat na vijf jaar bij een andere vereniging aan de slag. Richard die zowel technisch als tactisch het korfbalspel de afgelopen jaren met succes heeft aangepast, paste als persoon enorm goed bij de vereniging. Niet alleen als trainers / coach heeft hij de vereniging een hoop energie gegeven, maar ook buiten het veld is hij een zeer prettige persoonlijkheid. Martijn is een kind van de club die na enkele jaren bij externe verenigingen bij Maassluis 2 aan de slag ging. De energie en de bevlogenheid die Martijn en Richard aan de selectie van c.k.c. Maassluis gaven zijn een belangrijk onderdeel geweest in het behalen van het dubbele kampioenschap.


Een einde van een tijdperk is daar, maar we gaan volgend jaar een mooie nieuwe uitdaging aan in de eerste klasse met een vernieuwde en jonge selectie met een mooi nieuw trainersduo.


Maassluis 2 – Weidevogels 2  21 – 17
Ondanks dat Maassluis 2 de winst behaalde tegen de nummer laatst in de poule was het afhankelijk van KZ Danaiden. In de lijn der verwachting zou KZ Danaiden tegen de kampioen normaal gesproken verliezen, maar pakte toch helaas de winst. Een dubieuze winstpartij zorgt er voor dat Maassluis 2 degradeert uit de eerste klasse. Door een matige start van het veldseizoen hadden ze net één punt te weinig om degradatie te ontlopen. De tweede helft van het veldseizoen liep een stuk beter, maar het mocht helaas niet baten.


Maaslsuis A1
Maassluis A1 wist zich met een gelijkspel veilig te spelen en zal zich ook volgend seizoen weer laten zien in de eerste klasse. Een aantal goede wedstrijden zorgde er voor dat het team van  Peter van Duijn nog minimaal één punt nodig zou moeten hebben. In de laatste minuut van de wedstrijd werd dit bewerkstelligd.


Maassluis B1 naar NK
Komende zaterdag zal de B1 afreizen naar Nijverdal om bij het Nederlands Kampioenschap aan te treden voor eerste klasse teams. Het team werd twee weken geleden kampioen. En afgelopen zaterdag wisten zij hun ongeslagen status te behouden tegen KCR.


Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
www.ckcmaassluis.nl / @ckcmaassluis / www.facebook.com/ckcmaassluis

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief