BannerRTC

Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

"Marco Swikker en Teun Voskamp stellen zich voor"

Teun en MarcoAfgelopen zaterdag was de selectie voor de eerste keer te bewonderen op ons complex in het regenachtige Wipperspark. Niet alleen Eline Groeneveld maakte haar eerste minuten op veld 1. Ook maakten de kersverse coaches Marco Swikker en Teun Voskamp hun eerste opwachting langs de lijn.
Het doel met de selectie een stabiele eersteklasser te worden, staat als een huis boven water. Maar wie zijn nu die krachten langs de lijn die voor- en achter de schermen de selectie naar een hoger plan brengen? De PR-commissie zocht het uit en hebben de heren een aantal vragen gesteld.


Eerst een korte introductie van beide heren:

Marco Swikker
(rechts op de foto) “Ik ben getrouwd met Caroline Vogelaar, goede speelster bij Eibernest door blessures helaas niet lang op hoog niveau kunnen blijven korfballen. Wij hebben twee kinderen: Tommie (13 jaar, speler HKV/ Ons Eibernest en reeds twee keer Nederlands kampioen geworden) en Jimmy (16 jaar, ook speler HKV/ Ons Eibernest, maar komend seizoen bij Fortuna/Delta Logistiek). Jimmy speelt ook nog in Nederlands team onder 17.

Ik ben zelf ooit begonnen bij De Raven, daarna tot mijn 29e in de HKV/ Ons Eibernest selectie gespeeld en daarna tot mijn 35e bij Refleks. Daarbij altijd op de hoogste niveaus zelf gekorfbald en op dit moment ben ik nog actief op wedstrijd korfbal niveau in HKV/ Ons Eibernest 6. Daarna nu reeds 7 jaar actief als coach van achtereenvolgens HKV/ Ons Eibernest 2, vier jaar Valto 1 en twee jaar HKV/Ons Eibernest 1.”
De laatste zes jaar met Teun Voskamp!

Teun Voskamp (links op de foto)
“Ik ben geboren in 1962, in Maassluis, getrouwd met Ellen en samen hebben wij twee zoons: Rick en Thom. We hebben een echt korfbalgezin. Ik heb mijn vrouw ontmoet op het korfbalveld van Valto en onze kinderen hebben daar ook een groot deel van hun jeugd doorgebracht. Rick fluit inmiddels op het hoogste niveau van Nederland en Thom gaat na een uitstapje bij HKV/ Ons Eibernest dit jaar weer bij Valto spelen.
Zelf heb ik tot de leeftijd van 47 jaar nog gekorfbald. Door een ernstige knieblessure heb ik vrijwel mijn hele korfbal carrière met een knieband moeten spelen. Daarom stond ik bij veel mensen ook wel bekend als 'die ene met die knieband'. Omdat ik ook in het dagelijks leven veel last van de gevolgen van deze blessure had, heb ik inmiddels een nieuwe rechterknie. Nadat ik gestopt ben als speler, heb ik samen met Marco vier jaar de selectie van Valto gecoacht en daarna hebben we samen nog twee seizoenen de selectie van HKV/Ons Eibernest onder onze hoede gehad.”

Hoe typeren jullie jezelf als coach?

Doordat wij tot op late leeftijd fanatiek gekorfbald hebben, hebben wij veel ervaring met veel verschillende vormen van korfbal. Deze inzichten proberen wij ook over te brengen op de spelers. Dit proberen wij op een fanatieke, overtuigende manier te doen. Wij verwachten hetzelfde fanatisme van de spelersgroep, een belangrijk speerpunt daarin is: afspraak is afspraak (van beide kanten).
Marco en Teun zijn in de loop van het vorige seizoen aandachtig toeschouwer geweest bij een aantal wedstrijden van Maassluis 1 en 2. Daarop de volgende vragen:

- Hoe keken jullie vooraf naar de selectie?

Wij denken dat we samen voort kunnen bouwen op het goede werk dat Richard van Weert met Martijn van der Wees de afgelopen jaren heeft geleverd. Richard is toevallig een collega van mij (Teun red.), dus zodoende hebben wij al het een en ander over het spel van Maassluis en de vereniging zelf meegekregen. Daarnaast hebben wij in het verleden met Valto regelmatig tegen Maassluis gespeeld.

- Welk type spel willen jullie met het team gaan spelen?

Wij willen toe naar een spel dat zeer dynamisch is en oogt en waarin veel kansen gecreëerd worden.
Vooral het gebruik van de paalzone vinden wij heel erg belangrijk. Daarnaast is het ook een speerpunt dat een ieder in zijn kracht speelt. Een uitspraak die bij veel van onze vorige spelers bekend voor zal komen is: 'Doe waar je goed in bent en laat een ander doen waar je niet zo goed in bent'.

- Wat willen jullie bereiken met deze selectie?

Wij zouden graag weer met de selectie van Maassluis een stabiele eersteklasser worden. Daarvoor moeten we dus nog wel eerst met het tweede op het veld promoveren en met het eerste handhaven. Met de huidige groep moet dit zeker tot de mogelijkheden behoren! Ook hechten we veel waarde aan het creëren van een hechte selectie die er voor en met elkaar staat.

Wij zien u allen graag in de kantine en langs de lijn bij Maassluis!
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief