BannerRTC

Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

c.k.c. Maassluis krijgt lesje in effectiviteit

ElineGroeneveldNa negen seizoenen is CKC Maassluis eindelijk weer terug in de eerste klasse. Dit seizoen heeft zij maar één doel: handhaving. Dit moet zij doen met een verjongde selectie (Niek Seesink, Tjerk Bloem, Eva Slotboom en Maartje van Doesburg hebben afscheid genomen) en een nieuw trainersduo: Marco Swikker en Teun Voskamp. Van de tegenstander van afgelopen zaterdag, Excelsior uit Delft, wordt verwacht dat zij bovenin zal meedraaien.

 


Maassluis – Excelsior (11 – 18)
In het vernieuwde vlaggenschip van Maassluis zijn bij de dames Malou Abbas en Afra Verpalen gebleven. Marjelle Mars is nu een vaste waarde in het eerste achttal geworden. Het kwartet wordt gecompleteerd door nieuwkomer Eline Groeneveld. Bij de heren zijn naast Leon Kloppenburg en Henne Bloem, Sietse Spaan en Dennis van der Lee de logische debutanten in de basis. In deze selectie heeft alleen Malou Abbas op een hoger niveau dan de tweede klasse gespeeld.

Bij de start van de wedstrijd werd daarom gelijk duidelijk dat Maassluis nu op een niveau hoger acteert. Na iets meer dan twee minuten kreeg zij al drie doelpunten om de oren. Vijf minuten daarna stond het 0 – 5. Daarna kreeg Maassluis de tegenstander onder controle en wist Excelsior maar liefst 18 minuten niet te scoren. Maassluis kwam langzaam dichterbij en wist zelfs op gelijke hoogte te komen. In de slotfase van de eerste helft konden de bezoekers uit Delft nog wat terug doen waardoor er met een 6 – 8 stand werd gerust.

In de tweede helft was het weer Excelsior dat het initiatief nam en de score uitbreidde tot 6 – 11 na een kleine zeven minuten. Maassluis wist nog wel iets terug te doen, maar het gat werd nooit meer kleiner dan drie punten. Maassluis deed niet veel onder voor Excelsior, maar had meer kansen nodig dan de Delftenaren. Voor coaches Swikker en Voskamp is duidelijk dat daaraan gewerkt moet worden. Uiteindelijk trokken de bezoekers met 11 – 18 aan het langste eind.

Overige resultaten
Na de degradatie vorig jaar is het doel van Maassluis 2 kampioen worden en terugkeren naar de reserve eerste klasse. WION 3, de tegenstander van afgelopen zaterdag, zal Maassluis in ieder geval geen strobreed in de weg leggen. Maassluis 2 had geen kind aan de bezoekers uit Rotterdam en sloten de wedstrijd af met een 22 – 4 overwinning.

Maassluis 3 kwam net te kort tegen Avanti 5 (12 – 14). De Maassluise junioren van de A1 verloren met dezelfde cijfers van Albatros A1.

Informatie
Algemene info: Demi Zeegers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijke)
www.ckcmaassluis.nl
/ @ckcmaassluis / www.facebook.nl/ckcmaassluis

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief