Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

c.k.c. Maassluis begint 2019 met overwinning

46716883501 5ba336be15 k


De eerste wedstrijd in 2019 was afgelopen zaterdag in een uitstekend bezette Olympiahal tegen RWA uit Rhoon, dat onder leiding staat van Andre Verbaas, een oude bekende van Maassluis. Beide ploegen hadden uit de eerste vier wedstrijden slechts 2 punten gehaald en deelden daarmee, met Tjoba, de laatste plaats in de eerste klasse. Dus belangrijk om de punten in Maassluis te houden.

RWA startte voortvarend en liep naar 0-2, Maassluis reageerde goed en boog de achterstand om naar een 4-2 voorsprong. Deze marge kon helaas, mede door een ongelukkige spelsituatie,  niet verder uitgebouwd worden. Tot 8-8 werd het verschil tussen beide ploegen nooit groter dan 1 punt.  Toen bouwde een fysiek stevig spelend RWA de voorsprong uit naar 8-11 met nog zo’n 6 minuten te spelen tot aan de rust.  Maassluis gaf nog eens extra gas en speelde een paar geweldige minuten tot aan de rust, waarin de achterstand werd goedgemaakt en beide ploegen met 13-13 de rust in gingen.

Na de rust begonnen beide teams stroef, de eerste vier minuten na de rust waren er geen scores te zien. Het was duidelijk dat er druk stond op het behalen va een goed resultaat. Tot halverwege de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht door om en om te scoren: 16-16. Daarna hervond Maassluis haar scorend vermogen, waar RWA het volledig liet afweten. Met grote wilskracht de overwinning binnen te halen liep Maassluis ruim weg van RWA door 6 keer te scoren. RWA kon daar vlak voor tijd nog slechts 1 doelpunt tegenover te zetten, maar die was voor e statistieken want de overwinning was door Maassluis al veilig gesteld: 22-17. Een dik overdiende overwinning en een mooie start van het nieuwe jaar. Door deze overwinning houdt Maassluis nu drie teams onder zich in de eerste klasse. Maar de verschillen zijn klein.

Doelpuntenmakers: Henne Bloem 7, Leon Kloppenburg 7, Dennis van der Lee 3, Sietse Spaan 2, Lisanne Mars 1, Malou Abbas 1, Afra Verpaalen 1.

De wedstrijdbal bij Maassluis 1 werd geschonken, en voor de wedstrijd overhandigd, door René Verhagen (vastgoed onderhoud).

Voor de wedstrijd van Maassluis speelde Maassluis 2 ook tegen RWA, de koploper in de reserve eerste klasse. Maassluis 2 moest helaas opnieuw een nederlaag incasseren en staat nog puntloos onderaan.

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief