Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Mooie, zwaarbevochten overwinning voor c.k.c. Maassluis

LeonKloppenburg20182019Afgelopen zaterdag speelde Maassluis misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen. Achilles, dat zeven punten meer had dan Maassluis, was een lastige tegenstander. In een fysiek harde wedstrijd bleek Maassluis echter de sterkste van de twee, waarmee ze verder afstand neemt van de onderste regionen.

 

Achilles – Maassluis (18 – 20)

Door twee overwinningen op rij klom Maassluis van de laatste plaats op naar plek vier, maar met slechts één punt meer dan de nog veilige zesde plaats. Winst was dus eigenlijk wel noodzakelijk om niet weer in de staart van de competitie weg te zakken.

In een heerlijk voorjaarszonnetje zag het altijd (en soms iets te) fanatieke Maassluise publiek een gelijk opgaande strijd in de eerste helft, waarbij Achilles telkens aan de goede kant van de score zat. In een felle wedstrijd waarin veel werd geziekstraald, lukte het Achilles echter niet om Maassluis af te schudden. Met een ruststand van 7 – 8 was er nog van alles mogelijk.


Dat geloof was bij Maassluis zeker aanwezig, want met een flitsende start van de tweede helft liep Maassluis over Achilles heen naar een 10 – 13 voorsprong. Achilles kon weer aanklampen en de gelijk opgaande strijd ging weer verder waar het gebleven was, nu met Maassluis steeds aan de goede zijde van de score. Coach Marco Swikker moest een kwartier voor tijd ingrijpen toen Dennis van der Lee aangaf leeg te zijn. Via een aantal wissels werd Leon Kloppenburg naar het andere vak gebracht. Pim Bruijn vulde het gat op die Kloppenburg in zijn vak achterliet.


De Haagse thuisploeg was niet van plan de wedstrijd zomaar weg te geven, maar kreeg het niet voor elkaar nog op gelijke hoogte te komen. In een lange, spannende slotfase, die nog langer duurde door een aantal blessuregevallen, bleef Maassluis overeind en trok zij de overwinning over de streep.


Met deze derde overwinning op rij staat Maassluis steviger op de vierde plaats, drie punten boven de nummer zeven die uiteindelijk een beslissingswedstrijd zal moeten spelen. Het gat met nummer laatst IJsselvogels is nu vijf punten. Volgende week komt de rode lantarendrager op bezoek in Maassluis. Bij winst heeft Maassluis rechtstreekse degradatie afgewend en met een beetje geluk definitief lijfsbehoud veiliggesteld.


Vriendenschaar 2 – Maassluis 2 (8 – 13)

Maassluis 2 reisde af naar Bodegraven voor het treffen tegen laagvlieger Vriendenschaar 2. De tegenstand was zo miniem dat Maassluis ook niet in staat was er een mooie wedstrijd van te maken. Dit resulteerde in een zakelijke 8 – 13 overwinning. Maassluis 2 heeft nog één punt nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Dat kan volgend weekend in eigen huis tegen IJsselvogels 2 gebeuren.


Overige resultaten

Speciale aandacht hier voor Maassluis 3, dat tweemaal op rij wist te winnen. Ditmaal werd DES 5 aan de zegekar gebonden door een 10 – 11 winst in Delft. Maassluis 3 staat wel nog steeds laatste, maar als de reeks zo wordt doorgezet kan daar binnenkort verandering in komen. De junioren van de A1 kwamen niet in actie. 


Programma 25 mei

Een belangrijke dag op het Wipperspark aanstaande zaterdag. Maassluis kan zich veilig spelen en Maassluis 2 kan het kampioenschap binnenhalen. Komt allen om de teams aan te moedigen!

Het programma is als volgt:

13:00 uur         Maassluis 3 - Excelsior 5

14:30 uur         Maassluis 2 - IJsselvogels 2

16:00 uur         Maassluis 1 - IJsselvogels 1


Informatie

Algemene info: Demi Zeegers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

www.ckcmaassluis.nl/ @ckcmaassluis1 / www.facebook.nl/ckcmaassluis 

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief