Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Verenigingsgeschiedenis: officiële overdracht verenigingsbankjes

Sinds vorig jaar zomer heeft de onderhoudsploeg 2.0 (Theo Koster, Hans Doesburg, Tjeerd Geertsma, Jaap van Berkel en ondergetekende) heel wat werk verricht (o.a. onkruid verwijderen, clownskoppaal gerestaureerd, zandbakhuisje opgeknapt, hekwerk hersteld enz. enz.).
Het meest trots zijn we echter op de restauratie van onze houten verenigingsbankjes. Medio vorig jaar stonden we op het punt om deze bankjes gezien hun deplorabele staat met het grof vuil af te voeren, maar net op tijd werden we er door Henny Nieman op gewezen dat de bankjes een rijke verenigingsgeschiedenis hadden.
Na grondig onderzoek bleek dat de bankjes begin 60-er jaren zijn ontworpen en vervaardigd door de heren Jaap Poldervaart, Jan Wijnhorst en Maarten Jordaan. Dat houdt in dat de bankjes al zo’n 55 jaar lief en leed voorbij hebben zien trekken. Hele generaties talentvolle en minder talentvolle korfballers hebben er op gezeten in vreugdevolle en teleurstellende momenten. Alle reden dus om (figuurlijk gesproken) onze tanden in dit eervolle project te zetten.
Gezien de zeer slechte toestand van met name het houtwerk een uitdagende klus, die onder supervisie van Hans (de handigste van ons kwintet) echter tot een succesvol einde is gebracht. Om de cirkel m.b.t. dit stukje verenigingsgeschiedenis helemaal rond te krijgen is het de bedoeling dat a.s. zaterdag 21 april in de rust van de wedstrijd van Maassluis 1 (= ± 16.00 uur) de 3 bankjes weer officieel worden overgedragen, waarbij we hopen dat de 3 heren die aan de basis hebben gestaan daarbij aanwezig kunnen zijn. Hun namen staan in ieder geval alvast op het gedenkplaatje dat op de grootste bank is bevestigd.

Het zou natuurlijk leuk zijn als de overdracht onder grote publieke belangstelling plaatsvindt.
Dus: graag tot a.s. zaterdag!!

Met vriendelijke groet,
Mart van der Gaag
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief