Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Scheidsrechterscie: Tijd om de stand op te maken

Afgelopen zaterdag was officieel het einde van de competitie.

Aan het einde van de veldcompetitie staat de teller op: 62 gefloten / beoordeelde wedstrijden.

Met dank aan: Johan Pols, Hans de Vette, Wouter Dirks, Peter Gregoor, Koen de Bruijn, Pascal Huisman, Mark van Buren, Guus Spierenburg ,Pim Bruijn, Robèrt van Heiningen, Frank van Alphen, Jelle Berk, Remco Gorter, Peter Diepstraten en Dick Hubert.

Bij het laatste schrijven waren er nog twee weekenden te gaan. Hierin hebben we een behoorlijke slag kunnen slaan. In het weekend van 26 mei zijn er 6 wedstrijden gefloten. Het lukte Wouter om met openbaar vervoer bij Vitesse in Barendrecht te komen. Robèrt vertrok ’s morgens om bij Tilburg in het gelijknamige Tilburg te fluiten. In de middag gingen de mannen van RWA op pad. Jelle ging naar Maartensdijk om bij Tweemaal Zes te fluiten. Frank moest naar het hoge noorden om in Oldeholtpade bij SCO te fluiten. Remco bleef iets dichter bij huis. Hij floot bij DSO in Klundert. Op zondag moest Pascal nog aan de slag. Hij had een verre wedstrijd, hij moest naar DSC in Eindhoven.

Het weekend kreeg nog een positief staartje. Op maandag stond een inhaalwedstrijd van Maassluis D1 op het programma. Hans nam deze wedstrijd voor zijn rekening en op dinsdag mocht Frank nog een keer opdraven. Hij reisde af naar Capelle a/d IJssel om bij KCC te fluiten.

Ook het eerste weekend van juni, tevens het laatste officiële speelweekend leverde veel wedstrijden op. Liefst 8 wedstrijden werden aan ons totaal toegevoegd. Op zaterdagmiddag kon Wouter op de fiets naar Maasland om bij ODO te fluiten. Pascal bleef deze keer wat dichter bij huis. Hij ging naar Capelle a/d IJssel om bij KCC te fluiten. Jelle moest bijtijds op om bij Oranje Wit in Dordrecht te fluiten. De andere heren van RWA gingen

’s middags op pad en zwermden uit in diverse richtingen. Frank reisde af naar Wageningen om bij het gelijknamige Wageningen te fluiten. Robèrt vertrok naar Zoetermeer om bij Phoenix te fluiten. Nieuw in ons rijtje namen is Peter Diepstraten. Hij beoordeelt normaal voor RWA, maar hij pakte dit weekend een wedstrijd mee voor Maassluis. Peter bleef in de buurt. Hij beoordeelde bij Erasmus in Rotterdam. Thuis hadden we nog de wedstrijd van Maassluis A2 waar geen neutrale scheidsrechter op aangewezen was. Dit was nog wel even een dingetje. Na iedereen afgebeld te hebben, was onze scheidsrechterspot leeg. Uiteindelijk wisten we “good-old” Dick Hubert bereid te vinden om deze wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Klasse Dick, dank je wel. Op zondag mocht Remco nog op pad. Hij fluit ook in de damescompetitie en dat zijn wedstrijden bijna in het buitenland . Hij floot bij Spes in Milsbeek en dat is in de provincie Limburg. Dan weten we dat ook weer.

Daarbij leek de competitie ten einde, maar Frank zorgde nog voor een toetje. Hij floot de juniorenfinale op 16 juni tussen Fortuna A1 en Oranje Wit A1.

Hiermee kwamen we op een eindtotaal van 62 gefloten en beoordeelde wedstrijden. We moesten 66 wedstrijden fluiten, dus uiteindelijk kwamen we er maar 4 te kort met dank aan onze eigen scheidsrechters, maar zeker een woord van dank aan de heren van RWA. Fijn, dat een vereniging als RWA op een positieve manier ons uit de figuurlijke brand geholpen heeft.

Afgelopen vrijdag hebben we met een gezellige avond het seizoen 2017 – 2018 afgesloten. Het was een fijne avond, waarbij op een leuke manier nog even terug gekeken werd op het seizoen. In een positieve sfeer genoten met elkaar van een hapje en een drankje. Prettig om nog even met elkaar te zijn, want onze scheidsrechters zijn tenslotte bijna het hele seizoen alleen op pad. Uiteraard hebben we alle scheidsrechters weer hartelijk bedankt voor hun inzet en we hopen volgend jaar weer op iedereen te mogen rekenen. Daarbij hebben we begrepen, dat het vooruit gaat met de blessure van Johan en we hopen, dat hij aan het begin van het seizoen weer beschikbaar zal zijn.

Nog even terug naar het resultaat van de gefloten wedstrijden. Doordat we 10 wedstrijden thuis gefloten hebben, komen we uiteindelijk positief uit. Hoe dat precies werkt, wordt inzichtelijk met de volgende rekensom. We hebben 4 wedstrijden te weinig gefloten, dat is een boete van 4 x € 29,25 = € 117,-. Dit jaar hebben we 10 thuiswedstrijden gefloten, daarvoor krijgen 10 x € 35,70 = € 357,-. Per saldo is dit € 357 - € 117 = € 240,- positief. Kortom uiteindelijk heeft dit veldseizoen ons geld opgeleverd.

Nog even de cijfertjes voor de statistiek:

Te fluiten wedstrijden Wedstrijden voor sportieve sanctie Aantal gefloten wedstrijden Tekort of teveel Boete of bonus Uiteindelijk resultaat *

 

Te fluiten wedstrijden

Wedstrijden voor sportieve sanctie

Aantal gefloten wedstrijden

Tekort of teveel

Boete of bonus

Uiteindelijk resultaat *

Veld 17/18

66

39

62

-4

- € 117,00

+ € 240,00

Veld 16/17

67

39

70

+ 3

+ € 71,40

+ € 678,40

Veld 15/16

68

39

60

-8

- € 234,00

 

Veld 14/15

57

34

47

-10

- € 292,50

 

Veld 13/14

58

34

21

-37

- € 1948,05

 

* Sinds het seizoen 2016 / 2017 krijgen we de scheidsrechtersbijdrage voor gefloten thuiswedstrijden retour.

Wat zijn nu de verschillen met vorig seizoen. Johan (blessure) en Mark (eigen wedstrijden) hebben 14 wedstrijden minder gefloten dan vorig jaar. Onze vaste scheidsrechters Johan, Mark, Pascal en Wouter hebben totaal 35 wedstrijden gefloten, terwijl vorig jaar Johan, Mark en Pascal met z’n drieën 37 wedstrijden floten. De mannen van RWA hebben bij elkaar 16 wedstrijden voor Maassluis gefloten. Zonder deze inzet waren we totaal 20 wedstrijden tekort gekomen en dat zou ons een boete van € 585,- hebben opgeleverd. Dat hebben we de laatste drie jaar niet meer mee gemaakt. Vorig jaar hadden we nog 17 thuiswedstrijden zonder neutrale scheidsrechter en dit jaar waren dat er maar 10. Kortom aardig wat verschillen. Hoe dan ook, we mogen blij zijn met dit resultaat.

Terugkijkend op afgelopen jaar mogen we best wel tevreden zijn. In de begeleiding hebben we mooie stappen gemaakt. Allereerst zijn Jari, Tim en Sven goed gevolgd en daar is aan het einde van het seizoen Ricardo aan toe gevoegd. We hadden zelfs in het laatste speelweekend een primeur. De wedstrijd van Jari hebben we gefilmd, zodat we beter situaties kunnen terug kijken en daarmee onze begeleiding professioneler kunnen maken. Volgend seizoen gaan we hier meer gebruik van maken.

Nogmaals we zijn heel tevreden. Het is nog niet allemaal perfect. Uiteindelijk moet er toch steeds weer iets te verbeteren zijn, maar daar gaan we volgend seizoen mee aan de slag. Zo geeft ieder seizoen weer een nieuwe uitdaging. Voor nu houden we er mee op en gaan we lekker van onze vakantie genieten. Zo half augustus zien we elkaar weer op het veld. We wensen iedereen een fijne vakantie en een mooie zomer. Tot volgend seizoen.

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Harry en Gerda van Buren

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief