KoningsdagBannerWebsite

Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

De start van de zaal was spannend.

We zijn weer aan het zaalseizoen begonnen.

Na twee speelweekenden staat de teller op: 9 gefloten wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Pim Bruijn,Wouter Dirks, Mark van Buren en Hans de Vette.

De zaalcompetitie is weer begonnen. We hebben nu 2 speelweekenden achter de rug en onze vaste scheidsrechters zijn alweer op pad geweest.

Tijdens het eerste speelweekend werden er maar liefst 6 wedstrijden gefloten. Pascal ging op zaterdagmorgen naar Sassenheim om bij Top te fluiten. Bij hetzelfde Top meldde Wouter zich in de avond om daar te vlaggen bij Jelle Berk. Mark nam een “thuis”wedstrijd voor zijn rekening. In Rhoon floot hij bij RWA. Pim pakte een wedstrijd uit de lijst mee door te gaan fluiten bij Dijkvogels in de Maasdijk. In de Olympiahal had Maassluis A2 geen neutrale scheidsrechter. Hans nam deze wedstrijd voor zijn rekening. Op zondag reisde Wouter af naar Den Haag om bij Alo te fluiten. Een mooi resultaat bij de start van de competitie.

In het eerste weekend van december werden er 3 wedstrijden aan ons totaal toegevoegd. Wouter kwam weer twee keer in actie. Zaterdagavond moest hij vlaggen in Den Haag bij HKV/Ons Eibernest en op zondag reed hij in dezelfde richting. In Delft floot hij bij Fortuna. Ook Pascal ging op zondag aan de slag. Hij moest naar Amsterdam om zich bij Blauw Wit te melden. Deze keer was er geen thuiswedstrijden zonder neutrale leiding.

Al een hele periode heeft u de naam van Johan Pols moeten missen. Hij dacht zover te zijn om tijdens de oefenperiode weer een wedstrijd te kunnen gaan fluiten. Helaas blijkt zijn blessure heel hardnekkig te zijn en heeft hij meer tijd nodig om te herstellen. Wij wensen Johan beterschap en een spoedig herstel toe.

We hebben op dit moment nog geen officieel overzicht van het KNKV over het aantal wedstrijden dat gefloten moet worden. Echter we kunnen er toch een voorzichtige berekening op loslaten. In het wedstrijdkorfbal spelen Maassluis 1, 2, 3, A1, A2, B1, C1 en D1. Dit zorgt voor een totaal van 53 thuiswedstrijden. Hierover komt een toeslag van 1,25. Dit zorgt voor een totaal van 66 wedstrijden om te fluiten. Om de sportieve sanctie te ontlopen moeten er 53 x 0,75=40 wedstrijden gefloten worden.

Even terug naar de titel van dit schrijven. Wat was er nu zo spannend aan deze start van de zaalcompetitie. Voor het eerst werd er in de Olympiahal gespeeld met de schotklok. In ons vorige stukje hebben we geschreven over het feit, dat onze juryleden op cursus waren geweest. Echter daarna is er flink geoefend. Bij 3 wedstrijden van de Haagse korfbaldagen werd er geoefend met de jurytafel in wisselende samenstellingen en ook op diverse trainingsavonden waren er en zijn er nog steeds schotklokkers aanwezig om te oefenen. De spits werd afgebeten bij Maassluis B1. Femke, Sandra en Guus mochten als eersten aantreden achter de tafel. Heel spannend, maar onder leiding van voorzitter Guus brachten zij het tot een goed einde. Afgelopen zaterdag bij Maassluis 1 was de vuurdoop voor het trio Dick, Han en Diana (voorzitter). Ook dit trio heeft het goed gedaan, waarbij er complimenten waren van tegenstander Fortis over de strak georganiseerde jurytafel.

Ondertussen houden we ons ook nog bezig met het begeleiden van onze jonge scheidsrechters. Jari en Sven zijn nu zo ver, dat zij zich bij het KNKV kunnen opgeven voor de opleiding bondsscheidsrechter. Uiteraard gaan wij hun verrichtingen volgen en zullen we laten weten wat hierbij de stand van zaken is. Succes, mannen!

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Harry en Gerda van Buren

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief