Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Een gelukkig nieuwjaar! Terugblik op 2018

Een gelukkig nieuwjaar! Terugblik op 2018
Een gelukkig nieuwjaar allemaal! Het nieuwe jaar is een moment om terug te blikken. Dit hebben we vrijdag 4 januari gedaan tijdens de nieuwjaarsreceptie en dat wil ik via deze weg ook doen. 
Terugkijkend op 2018 hebben we veel mooie maar ook mindere momenten met elkaar beleefd. Maar terugkijkend realiseer je je ook weer wat er voor werk binnen onze vereniging belangeloos wordt opgepakt door heel veel vrijwilligers. 
Want aan hard werken en ambitie is er geen gebrek. En natuurlijk kunnen zaken nog beter, groter, mooier… maar als je kijkt naar de gemiddelde vereniging in Nederland dan mogen we ook zeker trots zijn hoe we ervoor staan met onze vereniging. Op sportief vlak was afgelopen jaar  voor ons vlaggenschip een zeer mooi jaar en werd het kampioenschap zowel op het veld als in de zaal behaald. Ook diverse andere teams, zoals A3, E1, maar ook F1 en F2 haalden het kampioenschap binnen. 
Ik denk dat ik de uitslag van sportploeg van het jaar in Maassluis al weet….... 
Sportief is het goed om te constateren dat wij op dit moment met 3 jeugdteams uitkomen op het hoogste niveau van Nederland, helaas met wisselend succes maar spelen tegen teams van een hoog niveau is ook leerzaam  
Een aantal evenementen komt al een aantal jaren terug zoals koningsdag en de sport en spel dag voor de mensen met een beperking(25e editie) en afgelopen jaar hebben wij de tweede editie van de Giga kangoeroedag  georganiseerd, een kleine 600 basisschoolkinderen zijn een dagdeel onze gast geweest en hebben zich prima kunnen vermaken. Ondertussen zijn de eerste aanmeldingen al binnen voor de derde editie. Ook hebben wij het RTC toernooi georganiseerd, talenten van een bepaalde leeftijd hebben zich laten zien op ons complex, ook deze organisatie was weer prima en het KNKV heeft ons gevraagd om dit toernooi voor de komende jaren te mogen laten plaatsvinden in Maassluis Voor ons als vereniging zijn al deze evenementen de gewoonste zaak van de wereld, maar ook hier mogen en moeten we trots op zijn. Het is wel iets wat we naast onze core business er naast doen.  
Zijn er dan ook mindere zaken te noemen? Jazeker! Aandachtspunt blijft wel hoe we met elkaar omgaan in het veld met tegenstander en scheidsrechter, maar ook naast het veld.  
Opvallend was het aantal mailtjes, telefoontjes die er nadat de teams bekend zijn gemaakt binnen komt bij de tc en bestuur. Iedereen binnen de club is vrijwillig bezig om onze club nog mooier en beter te organiseren, jammer is het dan ook dat de afgelopen zomerperiode voor diverse mensen niet in het teken stond van vakantie vieren  met hun gezin maar dat korfbal gerelateerde zaken de overhand hadden. Hier moeten wij iets op verzinnen. 
Maar in zo’n jaar hebben we ook te maken met blessures en ziektes. Soms van kleine aard, met wat minder impact heeft, maar helaas is dat niet altijd het geval… en dat heeft het effect op teams, vrienden, familie die actief zijn binnen de vereniging
Het resultaat van de sponsorcommissie is zeker aan te merken als een succes afgelopen jaar. Een aantal reclameborden erbij  de trainers zijn door de club voorzien van een jas waar zij ook bij mindere weersomstandigheden warm langs de lijn staan. Ook zit er nog steeds groei in het aantal sponsoren dat een team wil sponsoren. 
Hoewel het allemaal minder snel gaat dan gehoopt is er rondom de verbouwing van de kleedkamers ook een mooie ontwikkeling te melden! Een wens die inmiddels al enige tijd op ons lijstje staan. Afgelopen maand hebben wij na een aantal gesprekken met Unitas overeenstemming bereikt over het gebouw dat zij zullen achterlaten als zij naar MSV gaan verhuizen in de loop van dit jaar. 
Wij zullen onze plannen aanpassen en willen graag de nieuwe kleedkamers bouwen op de plaats waar nu de kantine/kleedkamers van unitas staan. 
Dit heeft een aantal voordelen zoals bouwen tijden competitie en een fundering die er al ligt. 
De bouwcommissie is afgelopen maand bij elkaar gekomen en de lijnen zijn uitgezet, schetsen zijn gemaakt en de planning is dat er halverwege dit jaar meer duidelijkheid komt en er een extra ALV zal worden gehouden om deze plannen en de daarbij behorende investeringen te bespreken en goedkeuring van de leden te krijgen. 
Verder is er afgelopen jaar gebruik gemaakt van het aanbod van de gemeente Maassluis om traject  Maatschappelijk verantwoord verenigen in te gaan. Diverse avonden hebben een grote groep mensen bij elkaar gezeten om te bekijken hoe zij onze club zien over een aantal jaar. Hierover later deze avond meer!   
Ik begon mijn verhaal ermee en ik wil ermee eindigen: vrijwilligers! We zijn een rijke vereniging met het aantal vrijwilligers dat we hebben. En dat maakt mij trots. Het aantal vacatures is goed te overzien, maar het is wel iets waar we heel scherp op moeten zijn. Het kan ook zomaar de andere kant oprollen… want hoewel het aantal vacatures meevalt, vacatures die openstaan zijn voor belangrijke functies binnen de vereniging. Zo staat al enige tijd de vacature voor accommodatie zaken vacant, na dit clubjaar komen daar nog 2 bestuursfuncties bij,(voorzitter en penningmeester) er zal dus actief gezocht worden naar mensen die deze functies willen vervullen, als je gevraagd wordt denk dan even na voordat het op tijd tekort o.i.d. gegooid gaat worden maar besef dat wij met elkaar deze club kunnen laten functioneren. 
Ik wil jullie een zeer mooi jaar toewensen in goede gezondheid. 

Namens het bestuur, 

Niels Verburg 
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief