BannerRTC

Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Bericht scheidsrechter-commissie

Voorjaarsvakantie in het verschiet.

We hebben nog vier weekenden te gaan.

Na tien speelweekenden staat de teller op:   38  wedstrijden.

Met dank aan: Pascal Huisman, Pim Bruijn,Wouter Dirks, Mark van Buren, Hans de Vette, Peter Gregoor, Guus Spierenburg en Sven de Jongste.

De laatste keer dat ik meldde over de scheidsrechters was in januari. In februari waren er 3 speelweekenden. Allereerst het eerste weekend van februari. Toen werden er 3 wedstrijden gefloten. Op zaterdagmiddag vertrok Pascal naar Leiden waar hij bij Sporting Trigon moest fluiten. Deze wedstrijd was de sensatie ten top. Tijdens deze wedstrijd gooide iemand van BEP een stoel in het veld en moest Pascal behoorlijk optreden. Gedecideerd bracht Pascal deze wedstrijd tot een goed einde. Zaterdagavond reisde Wouter samen met Jelle af naar Middelburg om te vlaggen bij Swift. Op zondagmorgen moest Mark naar Delft om bij Fortuna te fluiten.

Het weekend van 9 februari was weer een topweekend ondanks het feit, dat Pascal zijn wedstrijd moest afmelden i.v.m. privéomstandigheden en Mark zijn wedstrijd niet kon fluiten, omdat hij ziek op bed lag. Wouter pakte weer 2 wedstrijden mee. ’s Middags floot hij bij Kinderdijk en ’s avonds bleef hij in de buurt en moest hij in Dordrecht bij Sporting Delta vlaggen. Pim pakte een extra wedstrijd mee, door te fluiten bij Nikantes in Hoogvliet. Ondanks dat Pascal in de middag niet naar Purmerend kon afreizen, kon hij wel ’s avonds aantreden als vlaggenist bij scheidsrechter Cor Mantel. Zij gingen naar Amacitia in Vriezenveen en dat is zeker niet naast de deur. Zo kon Pascal toch nog z’n steentje bijdragen. Bijzonder van dit weekend was het feit dat Sven de Jongste als scheidsrechter in opleiding zijn eerste bondswedstrijd ging fluiten. Om uiteindelijk examen te mogen doen, moet Sven 3 bondswedstrijden fluiten. Samen met begeleider Peter Gregoor vertrok hij naar Delft waar hij de wedstrijd Excelsior A1 – Meervogels A2 floot. Het was een wedstrijd die pas in de laatste seconde werd beslist in het voordeel van Meervogels, dus Sven moest echt aan de bak. Volgens Peter heeft Sven een prima wedstrijd gefloten. Sven succes bij je volgende wedstrijden in opleiding. Deze laatste wedstrijd telt 2x mee, omdat er zowel een scheidsrechter als een beoordelaar van CKC Maassluis op deze wedstrijd stond. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Afgelopen weekend werden 5 wedstrijden aan ons totaal toegevoegd. In het begin van de middag vertrok Mark naar Krimpen aan de IJssel om bij Koag te fluiten. Pim had opnieuw een wedstrijd uit de lijst gekozen. Hij bleef dicht bij huis en floot een wedstrijd bij Dijkvogels. Later op de dag reisde ook Wouter af naar Krimpen aan de IJssel om bij Koag te fluiten. Pascal moest ’s middags wat verder weg. Hij floot bij TOP in Arnemuiden.

De 5de wedstrijd werd ons in de schoot geworpen. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd van Maassluis 3 werd Pim gebeld met de mededeling dat de scheidsrechter ziek was en niet kon komen. Dat was even snel schakelen. Gelukkig was Guus bereid om deze wedstrijd te fluiten. Fijn Guus, dat je op zo’n korte termijn beschikbaar kon zijn.

We staan nu op 38 wedstrijden die meetellen voor de rompregeling. Het zaalseizoen telt nog 4 speelweekenden. Om geen sportieve sanctie te krijgen, moeten we 39 wedstrijden fluiten. Dit gaan we zeker wel halen. Totaal moeten we 66 wedstrijden fluiten, vlaggen, begeleiden of de juryvoorzitter leveren. Met de jurytafel erbij komen we op een totaal van 45 wedstrijden. Dat betekent, dat we in de laatste 4 speelweekenden nog 21 wedstrijden te gaan hebben. Dat is een gemiddelde van 5 wedstrijden per weekend. Dit wordt bijna een onmogelijke opgave, want Wouter is straks drie weekenden niet beschikbaar en ook Johan is helaas nog geblesseerd. We zijn in gesprek met RWA, zodat zij ons kunnen helpen. Echter van RWA hebben we nog geen groen licht, want ook zij  hebben de wedstrijden hard nodig voor de rompregeling arbitrage. Kortom, ondanks de inzet van onze huidige scheidsrechters blijft het nog steeds lastig om aan onze verplichtingen te voldoen.

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          

  

Harry en Gerda van Buren

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief