Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

De derde Giga Kangoeroedag bij c.k.c. Maassluis: wederom geslaagd!

In navolging op de eerste twee jaren was ook afgelopen vrijdag op het terrein van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis de Giga Kangoeroedag voor de kleuters van alle basisscholen. Ondanks een verlegen zonnetje dat af en toe tevoorschijn kwam, konden de kleuters enthousiast aan de slag met diverse (bal-)spelletjes, klimmen, klauteren en springen op de springkussens, het nieuwste Koningsdagdansje aanleren of tijdens het knutselen bijkomen met een banaantje en een mandarijn van Albert Heijn Koningshoek. Er deden ook dit jaar weer acht basisscholen mee aan de Giga Kangoeroedag. Dit jaar waren er voor het eerst 8 basisscholen van de partij, verdeeld over twee dagdelen, en dit jaar konden we rond de 550 kinderen verwelkomen op deze mede door DeltaPort Donatiefonds mogelijk gemaakte sportdag op het Wipperspark.


Op deze feestelijke en sportieve aangelegenheid, opende de Burgermeester van Maassluis, Edo Haan,  de dag met een toespraak, waarna de warming up met Karel de Kangoeroe kon beginnen. Op de muziek die door de speakers van Forward Events kwam, deed hij voor hoe de kinderen de spieren konden opwarmen op het podium van 
Trefzeker. Na vele knuffels en high-fives konden de kinderen naar hun eerste onderdeel die door de goede opkomst van vrijwilligers allemaal goed bemand waren. Ook dit jaar konden de kinderen weer de bal in de korf gooien, estafette-races doen en aan de typische eigen gemaakte spelletjes die ook altijd op Koningsdag bij c.k.c. Maassluis te vinden zijn deelnemen. Verder hadden de kids een speciale ronde om zich extra lang uit te leven op de drie springkussens en was er een ronde om te dansen, knutselen en pauze te houden.

Toen alle kinderen van het ochtendprogramma het terrein met een glimlach op het gezicht en een ijsje van Knaap Horeca in hun hand verlaten hadden, was daar 
Monsieur Paul die alle vrijwilligers een heerlijke lunch aanbood, waarna de middag-groep zich aandiende.

Na het opruimen van het terrein en bedanken van de vele vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt was er voor iedereen een drankje beschikbaar. De kleuters hadden in de weken voorafgaand aan deze dag al een kleurplaat ontvangen en kunnen zich zo opgeven om een keer mee te trainen met de Kangoeroes.

Kinderen die enthousiast geworden zijn van de Giga Kangoeroedag kunnen iedere zaterdag meetrainen met de 
Kangoeroeklup. Elke zaterdag trainen de vier tot zesjarige kinderen van 10 tot 11 uur. Spelenderwijs wordt onder andere de balvaardigheid ontwikkeld. Er is een extra lage paal en grote korf zodat de kinderen ook al kennis kunnen maken met de korfbalsport. Nieuwe kinderen zijn altijd welkom om een paar keer mee te komen trainen om te kijken of ze het leuk vinden (aanmelden hiervoor kan via de pagina van de Kangoeroeklup).

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief