Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Bericht van scheidsrechterscommissie: Een goed begin

Een goed begin.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Dat geldt ook voor de scheidsrechterscommissie. Voor de diverse oefenwedstrijden moesten scheidsrechters en begeleiders geregeld worden. Dat is prima gelukt. Onze eigen scheidsrechters hebben ook de draad weer opgepakt. Guus en Peter zijn bij RWA wezen fluiten en Johan bij Die Haghe. Wouter had als voorbereiding in ieder geval een beachkorfbaltoernooi. En ook Pascal pakte zijn oefenwedstrijden mee. Mark en Pim floten in Sneek tijdens de driekamp en op het toernooi van de Westlandcup. Kortom iedereen is goed bezig geweest tijdens de voorbereiding.

Goed om te weten, dat Johan na een lange periode van blessureleed weer binnen de lijnen is verschenen. Welkom terug. Hopelijk gaan de blessures nu aan jouw deur voorbij. Pascal is het seizoen wat minder begonnen. Hij worstelt met een teenblessure. Hij doet er alles aan om pijnvrij te kunnen fluiten. Succes en we hopen maar dat de blessure van tijdelijke aard is.

Daarnaast Pim is al druk in de weer om de breedtewedstrijden in het competitieschema van scheidsrechters te voorzien. Daarnaast zijn de scheidsrechteraanwijzingen van het KNKV voor de eerste twee speelweekenden bekend. Dat zorgt gelijk weer voor open gaten, omdat niet alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal voorzien zijn van neutrale leiding.

In het kader van het spelregelbewijs hebben we nog een behoorlijke uitdaging. Niet alle senioren en junioren zijn in het bezit van hun certificaat. Daarom hebben deze senioren en junioren of een herinneringsmail of een code toegestuurd gekregen. Dat zorgde er gelijk voor dat Ricardo Keeman aan de slag is gegaan en zijn certificaat heeft behaald. Goed gedaan en gefeliciteerd.

Om iedereen die nog moeite heeft met het behalen van zijn of haar spelregelbewijs te kunnen helpen, organiseren we op maandag 9 september een spelregelavond. Deze avond begint om 20.30 uur en staat in het teken van korfbalmasterz. Neem je laptop mee, dan kunnen we je op weg helpen richting het certificaat.

De begeleiding van jonge scheidsrechters is ook weer opgestart. Ieder speelweekend zijn er twee begeleiders op het veld aanwezig om scheidsrechters te begeleiden. Daarnaast kunnen we melden dat onze talentgroep scheidsrechters is uit gebreid. In de talentgroep zitten Sven de Jongste, Jari Pols, Tim Kerkhof, Ricardo Keeman. Daar zijn nu Bastiaan Kroes en Brett Nijssen aan toegevoegd. Sven gaat samen met zijn vaste begeleider Peter Gregoor zijn bondswedstrijden fluiten om op te kunnen gaan voor zijn scheidsrechtersdiploma. Ook Jari is zo ver, dat hij het officiële traject in kan gaan. Iedereen veel succes en plezier bij het fluiten van de wedstrijden.

Als laatste kunnen we melden, dat de scheidsrechterscommissie wat veranderingen heeft ondergaan. Afra en Harry zijn gestopt. Wij bedanken hen voor hun inzet. De commissie bestaat nu nog uit Pascal, Pim en ondergetekende. Binnenkort zitten we weer bij elkaar om te kijken of uitbreiding van de commissie noodzakelijk is. Dus wordt vervolgd.

Zijn er vragen, dan zijn wij bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerda van Buren
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief