Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Bericht van de scheidsrechterscommissie en dag van de scheidsrechter

Nog steeds een goed gemiddelde!

De eerste helft van het veldseizoen bestaat uit 8 speelweekenden. Daarvan hebben we er nu vijf achter de rug. Na vijf speelweekenden staat de teller op: 27 gefloten wedstrijden. Met dank aan: Pascal Huisman, Peter Gregoor, Pim Bruijn, Mark van Buren, Johan Pols, Wouter Dirks, Sven de Jongste en Hans de Vette.

Het derde speelweekend was wederom volle bak. Maar liefst 7 wedstrijden werden aan ons totaal toegevoegd. Wouter kwam 2x in actie. In de ochtend reisde hij af naar Nieuwerkerk om daar eerst zelf te fluiten en vervolgens bleef hij daar om bij Jelle te vlaggen. Pascal ging halverwege de middag naar Scheveningen om bij KVS te fluiten. Johan kwam pas laat in de middag in actie. Hij moest om 17.00 uur fluiten bij Refleks in Rijswijk. Thuis zou de wedstrijd van de A2 voorzien zijn van neutrale leiding. Echter de aangewezen scheidsrechter had daags van te voren aangegeven niet beschikbaar te zijn. Deze wedstrijd nam Pim voor zijn rekening. Officieel kreeg deze wedstrijd een SNO (Scheidsrechter Niet Opgekomen) en wordt daarom 2x mee geteld voor de rompregeling. Helaas ging de wedstrijd van Maassluis 3 niet door, daardoor hoefde Peter niet in actie te komen. Echter we hadden voor de rompregeling nog wel een voordeeltje. Deze aanleiding was niet zo fijn, want de scheidsrechter van Maassluis 2 liep al na zo’n 10 minuten een blessure op en kon de wedstrijd niet uit fluiten. Hans de Vette werd gebeld. In plaats van boodschappen te gaan doen, kwam hij naar het veld om de wedstrijd van Maassluis 2 verder uit te fluiten. Klasse Hans, fijn dat je dit wilde doen. Het laatste weekend van september was een mager weekend. Slechts 2 wedstrijden werden er gefloten. Dit had een oorzaak. Johan was met vakantie en Wouter moest 2 wedstrijden afzeggen, omdat hij moest werken. Dat betekende dat alleen Pascal in actie kwam. Hij moest ’s morgens naar Den Haag om bij Die Haghe te fluiten. Thuis bij Maassluis had de D1 geen neutrale leiding en nam Peter ’s morgens deze wedstrijd voor zijn rekening. Het eerste weekend van oktober leverde ons 4 wedstrijden op. Wouter en Pascal moesten beiden in de middag fluiten. Wouter ging naar Voorburg om bij VEO te vlaggen en Pascal reisde af naar Ridderkerk om bij KCR te fluiten. Thuis waren er 2 wedstrijden zonder neutrale leiding. Pim floot ’s morgens de D1 en Peter nam zoals gewoonlijk Maasluis 3 voor zijn rekening. Dit alles zorgt ervoor, dat we na 5 weekenden op 27 wedstrijden staan. Dit is een gemiddelde van meer dan vijf wedstrijden per weekend. Met dit gemiddelde zorgen we ervoor, dat we ruimschoots kunnen voldoen aan onze verplichtingen. Maar we zijn er nog lang niet. Er kan nog zoveel gebeuren in 9 speelweekenden. Echter de start is veelbelovend.

12 oktober: dag van de scheidsrechter
In de periode van 5 t/m 13 oktober is er bij alle sportwedstrijden een landelijke week van de scheidsrechter. Bij Maassluis kiezen we daarvoor altijd een weekend uit wanneer Maassluis 1 thuis speelt. Zaterdag 12 oktober is bij Maassluis uitgeroepen tot de “Dag van de scheidsrechter”. Op deze dag zetten we alle neutrale en uiteraard ook onze eigen bondsscheidsrechters in het zonnetje.

Zijn er vragen, dan ben ik bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Gerda van Buren

scheidsrechter
Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief