Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Vanuit het bestuur

Beste leden,

Er waren vele ontwikkelingen afgelopen maand. Heel Nederland is in de ban van het Coronavirus. Ook wij als vereniging hebben te maken met de maatregelen die de regering en het KNKV troffen: Geen bijeenkomsten (met meer dan 100 personen), geen trainingen en geen (competitie)wedstrijden tot en met 6 april. Uiteraard teleurstelling onder (jonge) spelende leden die met veel plezier korfballen. Maar vooral ook veel begrip voor de precaire situatie.

Het roept veel vragen op bij ons allemaal. Voor de meeste antwoorden zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het Coronavirus.

Weet dat Mariëlle van Wingerden onze contactpersoon is voor vragen over Corona gerelateerd aan korfbal en/of onze vereniging : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat betekent dat voor het afmaken van de competitie?
Onduidelijk is nog hoe we het korfbalseizoen gaan afmaken. Ook hierin zijn meerder scenario’s denkbaar. Ondertussen is het belangrijk dat de teams die in de race zijn voor het kampioenschap fit blijven. Dit betreft de selectie en de A1. Als TC informeren we de groep over mogelijkheden, maar blijft het uiteraard ieders eigen verantwoordelijkheid en afweging. Andere teams die kampioen konden worden, zijn al kampioen.

Geen bijeenkomsten t/m 6 april. Hoe gaat dat verder in april, met grote evenementen zoals de Giga Kangoeroedag en Koningsdag? Vooral Koningsdag is erg belangrijk voor ons om financieel gezond te blijven. Uiteraard werken we alle scenario’s uit en beperken we de investeringen totdat er meer duidelijkheid is. En wat te denken van ons korfbalkamp 29 mei? Gelukkig duurt dit nog even, en gaat dit vooralsnog door. Evengoed moet ook hier al financieel gezien rekening worden gehouden met andere scenario’s.

Het Coronavirus schaadt naast de gezondheid ook de economie. Dit slaat ook door op onze vereniging en het financiële plaatje. Hoe zeker zijn onze sponsorinkomsten? Hoe zit het met binnengehaalde subsidies voor evenementen die gecanceld worden? Hoe staat onze verzekeraar hierin? Heeft dit ook effect op onze eigen acties, zoals de Koningsdagloterij?

Voor onze vereniging is het belangrijk om de financiële gevolgen in kaart te brengen. Aan de ene kant moeten we met elkaar kritisch zijn en blijven op de kosten. Het advies aan commissies is om geen investeringen meer te doen, totdat er meer duidelijkheid is over de doorgang van evenementen. Aan de andere kant wordt het realiseren van de inkomsten een zeer belangrijke uitdaging. Het gaat bijvoorbeeld om sponsorinkomsten, subsidies en zeker ook onze eigen acties zoals de Koningsdagloterij. Weet dat deze inkomsten nodig zijn om allerlei leuke activiteiten te organiseren en de contributie voor iedereen betaalbaar te houden. Kortom: Extra belangrijk om dit jaar samen te blijven investeren in onze warme sponsorcontacten, en met elkaar een succes te maken van de Koningsdagloterij!

De procedure voor de verkoop van (extra) Koningsdagloten is i.v.m. het Coronavirus iets aangepast om onnodige risico’s te vermijden. Boekjes graag door de brievenbus inleveren. Als je extra boekjes wilt verkopen dan kan je Henriëtte hierover contacten. Zij zorgt dat de extra lotenboekjes via de brievenbus bij jou terecht komt. Succes met de verkoop!


Tussendoor hebben we kennisgemaakt met Mark Tissink. Hij is onze verenigingsadviseur vanuit het KNKV. We spraken met hem over diverse vraagstukken, waaronder de verbouwing, ledenwerving en ledenbinding, sponsoring en accommodatiezaken. Het was een prettige kennismaking. We hebben er vertrouwen in dat de verenigingsadviseur ons contact met de bond zal verbeteren.

Daarnaast is er mooi nieuws omtrent onze bestuursbezetting. We zijn blij te melden dat Maartje Doesburg tot het einde van het bestuursseizoen (oktober 2020) secretaris blijft binnen het bestuur. Mariëlle van Wingerden - Montizaan zal na haar zwangerschapsverlof de rol van vice-voorzitter op zich nemen.


Tot slot: Laten we ons allemaal houden aan de richtlijnen van het RIVM. Hopelijk kunnen we dan zo spoedig mogelijk onze ‘normale’ verenigingsactiviteiten hervatten.


Dorine van der Hout
Penningmeester

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief