Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

c.k.c. op weg naar de overgangsklasse

Zo half februari schreef ik namens de werkgroep CKC Technische Beleid (Hans de Vette, Dick Bergwerff, Robert van der Burgt, Henne Bloem, Leon Kloppenburg en Martijn van der Wees) het eerste stukje over de nieuwe weg die c.k.c. Maassluis is ingeslagen en moet inslaan om ook over 10 jaar nog een levendige en aantrekkelijke korfbalvereniging te zijn.

We leven inmiddels in een 1,5 meter wereld en korfballen is voorlopig nog niet mogelijk. Langzaamaan pakken we de draad weer op. De trainingen zijn weer begonnen en vanaf 1 september mogen we weer wedstrijden spelen. Ik denk dat iedere korfballer daar naar uitkijkt!

De werkgroep CKC Technische Beleid heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Door regelmatig online te vergaderen is er door de werkgroep hard gewerkt aan de eerste plannen. Onderwerpen waarvan wij vonden welke als eerste aandacht verdienden. We nemen jullie hier graag in mee.

Jouw mening
Jouw mening is belangrijk! Alleen met jouw mening en bijdrage aan de toekomst van de vereniging kunnen we zorgen dat we een levendige en aantrekkelijke korfbalvereniging blijven.
Eind februari hebben wij in een eerste enquête gehouden onder de leden van onze vereniging. Van de 67 reacties gaven 41 mensen aan met een cijfer 8 of hoger dat ze tevreden waren over de vereniging. Gemiddeld scoort de vereniging een 7,7. Dat is een mooi resultaat, maar biedt ook zeker ruimte voor verbetering. Veruit de belangrijkste reden om te korfballen bij c.k.c. Maassluis is de gezelligheid. Goede sfeer binnen de vereniging en veel nevenactiviteiten. Bij vriendjes en vriendinnetjes in een team spelen. Daarnaast het belangrijk dat er op een goed niveau gespeeld wordt om iedereen voldoende doorgroei mogelijkheden en uitdaging te bieden.
Aandachtspunten; teamindeling en trainers. Leden haken af als ze geen leuk team meer hebben, er geen duidelijke visie is vanuit de vereniging, geen goede communicatie is naar leden en het niet voor iedereen goed geregeld wordt. Trainers stoppen als je zich te weinig gesteund voelen en niet weten wat ze de jeugdleden voor trainingsstof moeten aanbieden. Ook de communicatie binnen de vereniging moet beter.
De enquête heeft veel herkenbare inzichten opgeleverd, maar ook een aan nieuwe. De uitkomsten hebben wij gebruikt als vertrekpunt.

Top eersteklasse/overgangsklasse
De titel spreekt voor zich. De eerste stip op de horizon is dat het eerste en het tweede team binnen
10 jaar top eerste klasse/overgangsklasse speelt. Het derde team speelt mee in de top van de tweede klasse. Naast plezier en gezelligheid zorgt op een hoger niveau korfballen voor meer ledenbehoud, nieuwe leden en zijn we aantrekkelijker voor sponsors.
Om in de senioren op een hoger niveau te kunnen spelen is het van belang dat onze jeugdteams vanaf de D minimaal eerste klasse of hoofdklasse spelen. Voor de D t/m B teams geldt dat c.k.c. Maassluis met deze teams regelmatig in de hoofdklasse speelt. Dat willen we vasthouden met een groeiambitie naar middenmoot/top in deze klasse.
Voor de junioren geldt dat zij al jaren op eerste klasse niveau spelen en wellicht dit jaar naar de overgangsklasse waren gegaan als de competitie uitgespeeld had kunnen worden. Op zich is het spelen van top eerste klasse een goede basis voor junioren om later in de senioren eerste klasse of zelfs overgangsklasse te spelen. De bron hiervoor is een onderzoek van het KNKV naar talentontwikkeling. https://www.knkv.nl/nieuws/kees-rodenburg-over-talentontwikkeling
De praktijk wijst uit dat junioren met de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen tegenwoordig sneller een overstap maken naar een andere vereniging om daar op een hoger niveau te kunnen spelen. Steeds vaker worden talenten door andere verenigingen benaderd met een mooi plan om over te stappen. Om onze talenten vast te houden zullen wij ook met de junioren minimaal overgangsklasse moeten spelen om ook voor korfballende leden met ambitie om zo hoog mogelijk te spelen voldoende uitdaging te kunnen bieden.

500 Betrokken leden
Zonder jullie, zonder leden, zonder betrokken ouders kunnen wij als c.k.c. Maassluis geen betere organisatie neerzetten. Geen goede organisatie is vaak geen goede communicatie. c.k.c. Maassluis zal moeten groeien in ledenaantal. Over 10 jaar willen we groeien naar 500 leden. Leden die betrokken zijn bij de vereniging en naast korfballen een bijdrage leveren aan het behoud en groei van de vereniging. Betrokken leden door met elkaar ook ruime aandacht te hebben voor de breedtesport.

Een goed plan
Wij allen in de werkgroep CKC technisch Beleid zijn van mening dat deze doelen alleen haalbaar zijn met een goed plan. Echter geen plan dat vooral bestaat uit PDF (ooit papier) en veel pagina’s. Stap voor Stap dingen doen is het motto!
Natuurlijk is daar een goede organisatie en communicatie voor nodig. Het is daarbij wel belangrijk om de uitgangspunten en huisregels op te schrijven, zodat de richting voor een ieder duidelijk is en waarom we de dingen doen zoals we ze doen.

Teamindeling
Zo zijn we gestart met het protocol teamindeling. Hoe worden bij c.k.c. Maassluis de teams ingedeeld? De keuzes die we daarin maken hangen samen met de ambities die wij hebben; een gezellige vereniging zijn en presteren.

Trainersbegeleiding
Daarna hebben we het onderwerp trainingsbegeleiding op de agenda gezet. Als trainers worden begeleid vanuit een herkenbare visie zal dat bijdrage aan het plezier van onze jeugdleden en hun ontwikkeling stimuleren. Leon Kloppenburg zal zich de komende tijd bezighouden met de uitwerking van de trainingsbegeleiding.

Spelersbegeleiding
De derde bijeenkomst stond in het teken van talentontwikkeling. Wij hebben dit wordt vertaald naar spelersbegeleiding. Elke korfballer of korfbalster jong of oud t/m de senioren heeft recht op spelersbegeleiding vinden wij. Spelersbegeleiding is er voor iedereen. Spelersbegeleiding hebben wij nu nog niet en is nieuw in onze organisatie. Lennard van der Vaart is bereid gevonden op dit onderwerp mee te denken en vorm te geven binnen c.k.c. Maassluis.

Vrijwilligers gevraagd!
De stip aan de horizon is bepaald. Nu de weg daar naar toe.. en die is lang. Om dat te bereiken hebben we JOU nodig! Alleen samen kunnen we onze ambities realiseren. Iedereen kan een bijdrage leveren aan de groei van c.k.c. Maassluis. Of dat nu het verbeteren van onze accommodatie is of het geven van een clinic voor onze jeugdleden. Jong of oud, het maakt niet uit. Zo hebben Marit Zeegers, Jari Sonneveld en Mark van der Vaart al toegezegd volgend seizoen hier ook hun bijdrage aan te willen leveren bijvoorbeeld in de vorm van Jeugd Technische Commissie (JTC). Wij hopen dat meer leden hun voorbeeld volgen!

Wil je ook meehelpen aan de groei en ambities van c.k.c. Maassluis? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app mij 0621235237

Namens de werkgroep CKC Technisch Beleid,
Martijn van der Wees

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief