Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

2018: SLECHT BEGIN A1, TOP VOOR DE TOTALE SELECTIE VAN 1 EN 2.

Het leek zo mooi vooraf voor de A1. Zij hadden het jaar zo prachtig afgesloten met winst op het ongeslagen Kinderdijk en wat kon er nu fout gaan tegen de ploeg, die onderaan stond Vitesse A2. Evenals in de zeven voorgaande wedstrijden is het voor de trouwe supporters een raadsel waarom men zo slecht aan alle wedstrijden begint. Is men vooraf teveel met andere zaken bezig en gaat men zich pas in de wedstrijd concentreren en gooit men alle randzaken van zich af. Met als gevolg, dat men met de rust tegen een 4-9 achterstand aan keek. Dan komt men wel met volle energie uit de kleedkamer en kan de inhaal race beginnen. Niet voor de eerste maal kom men dan net tekort, want de tweede helft wordt met 10-8 gewonnen, dat was niet genoeg voor de winst, want de eindstand werd 14-17. Een hard gelach om zo van de onderste te verliezen, als men rekent op een gemakkelijke overwinning. Trainer/coach Peter kan nog flink aan de bak om het tij te keren in de komende wedstrijden. De treffers werden gemaakt door: 3x Daan, Fleur, Tristan; 2x Joost en 1x Tekla, Frank en Naomi.

Een rust puntje tussen de A1 en 2 dacht het talrijke publiek op de tribune en bij de ingang van de sporthal zou de wedstrijd van één, de koploper, tegen het onderstaande ACKC worden. Dit pakte toch wel even anders uit de gehele eerste helft liep men achter de feiten aan en pas bij rust had men de voorsprong te pakken van één doelpunt. ACKC was nog niet verslagen, maar onze eerstelingen wisten toch een voorsprong van vier treffers te nemen, waar de tegenstander niet meer aan kon komen, een mooie 25-22 overwinning in een toch wel leuke, spannende wedstrijd. Precies op de helft van de kompetitie vijf punten los op de nummer twee Kinderdijk.

In een hele andere sfeer ging men zich opmaken voor de wedstrijd van het tweede tegen VEO, deze ploeg heeft 8 punten en Maassluis 5. Een belangrijke match daar het tweede uit de onderste regionen moet zien te komen om niet één van de twee ploegen te zijn, die gaan degraderen. Er waren pas vijf minuten gespeeld en er stond al 4-3 op het scorebord. Beide ploegen bleven nu dicht bij elkaar. In de dertiende minuut stond het 7-8, maar VEO zette de turbo erop en als er niet ingegrepen werd zou de achterstand niet meer te achterhalen zijn. Ruststand 10-14. Na de rust stonden er vijf selektie spelers en speelsters uit één binnen de lijnen met maar één doel de punten moesten in Maasluis blijven. Dat viel nog niet mee in de eerste tien minuten bleef de achterstand vier treffers bedragen. Vanaf dit moment begon de inhaal race en halverwege kwam men langszij, 19-19. Er ontspon zich een thriller van formaat, beide ploegen gaven elkaar niks toe, de ene keer stond Maassluis voor en de andere keer VEO en op het moment, dat de scheids de laatste minuut aangaf stond het 24-24. Spanning en sensatie VEO maakte een verdedigings fout, strafworp oordeelde de scheids. De druk lag op de schouders van de strafworpnemer Leon, de topscoorder in deze wedstrijd, maar dat zegt niks op dit belangrijke moment en hij scoorde, 25-24. Super met de inbreng van de totale selektie was de opzet geslaagd en de volle winst behaald. Tevens was dit de laatste wedstrijd, dat er spelers en speelsters van één in twee mogen invallen na zeven wedstrijden is dit niet meer toegestaan. Zij scoorden al die treffers: 8x Leon; 7x Sietse; 3x Marjelle en 1x Luuk, Mark, Maxime, Romy, Eva, Malou en Niek. Vermeldens waardig is nog dat Nosa door een noodzakelijke operatieve ingreep aan haar elleboog dit seizoen niet meer in aktie zal komen.

HENNY NIEMAN
Shirtsponsors:
bluelogo  TSALOGO 640
transparant keukens Koeze

Nieuwsbrief