Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

TOP LAATSTE ZAAL ZATERDAG SEIZOEN 2017-2018

De apotheose voor onze vereniging C.K.C. “Maassluis” hadden wij een paar weken geleden al gehad. Eindelijk na vele jaren was het vlaggenschip Maassluis 1 erin geslaagd kampioen te worden en hoe……….na deze zaterdag zelfs ongeslagen en met 10 punten voorsprong op de nummer twee. Maassluis 2 had zich al in veiligheid gespeeld en de laatste uitwedstrijd ging echt om “De keizers baard”. Toch was er wel een memorabele start in de uitwedstrijd op één plekkie na stond het A1 team van twee seizoenen geleden binnen de lijnen, toch geweldig. De tegenstander kreeg z’n overwinning, want het zat ze nog steeds niet lekker, dat zij in Maassluis de punten moesten laten, daar haast het hele eerste binnen de lijnen stond. De spel regels stonden dat toe en de punten waren nodig tegen de degradatie. Maassluis 3 speelde in een andere klasse, maar net zo hoog als twee, daar veel spelers/speelsters uit dit team hun korfbal schoenen in de wilgen hadden gehangen is degradatie ook terecht en kwa verenigings opbouw misschien ook niet zo bezwaarlijk. Maassluis 4 boekten een geweldig resultaat door kampioen te worden. Geweldig voor dit vrienden en vriendinnen team, die al vele jaren samen korfballen en nu een prachtig resultaat boekten.

Nu de schijnwerpers op de A1 zullen zij de laatste strohalm pakken in Barendrecht tegen Vitesse 2, bij winst handhaven zij zich, maar bij verlies is de tegenstander spekkoper. Trainer/coach Peter had niets aan het toeval overgelaten. Vier reserves van het succes volle A2 team, dat het in de kompetitie ook super gedaan hadden door op de tweede plaats te eindigen, meegenomen. De A1 was door hem flink op de rails gezet, kwa concentratie en wilde 100% inzet van allemaal zien en wel direkt vanaf het begin signaal. Dit laatste was wel een dingetje, dit ontbrak in zoveel voorgaande wedstrijden. Het initiatief werd gelijk gepakt en via 0-2 en 1-4  in de begin fase kreeg de tegenstander totaal geen kans om in de wedstrijd te komen, waardoor er een schitterende ruststand op het scorebord stond van 10-15. Hoe gemotiveerd onze A ééntjes waren bleek wel bij het uitkomen van de kleedkamer, want binnen zes minuten hadden zij Vitesse op een uitzichtbare achterstand gezet, 11-21 en speelden de A1 een gewonnen wedstrijd, 17-25. De uiteindelijke beloning is zelfs nog, dat zij nu drie ploegen onder zich hielden. Super gedaan.

Doelpunten makers waren: Joost 7x;Tristan 6x; Fleur 4x; Daan 3x; Frank en Karlijn 2x en Tekla 1x. De dag had nog een schitterend succes, want de B1 boekte een geweldig resultaat om uit Valto te verslaan, waardoor zij kampioen werden en nu a.s. zaterdag naar Hoogeveen gaan voor het Nederlands kampioenschap. Vast succes gewenst. ’s-Morgens had de E3 ook al het kampioenschap behaald, dus de laatste kompetitie dag was mooi van start gegaan.

HENNY NIEMAN              

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief