Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

A1 en 2 in de schaduw van kampioenschap 1

A1 EN 2 IN DE SCHADUW VAN KAMPIOENSCHAP 1.

Wat een super zaterdag voor de vereniging. Maassluis 1 flikte het om de dubbel binnen te halen. In de zaal kampioen en nu op het veld, wat een prestatie is er geleverd door de totale selektie. Wat een schitterend afscheid voor hun trainer/coach Richard een kroon op zijn trainings arbeid en coaching in de afgelopen vijf jaar. Met nog drie wedstrijden te gaan kon de kampioensvlag gehesen worden, als afgelopen zaterdag de nummer 2 uit de poule op vijf punten achterstand gezet kon worden, maar dat zou dan moeten geschieden in de uitwedstrijd bij DES in Delft geen gemakkelijke opgave, dat bleek wel in een echte kampioens wedstrijd met volop spanning en sensatie, want drie minuten voor tijd keek men nog tegen een achterstand aan, maar in een zinderende eind fase pakte men toch de volle winst. Schitterend, wat een ontlading, het was gelukt, KAMPIOEN! Jammer, dat dit niet in een thuis wedstrijd gebeurde, want dan had ook de Maassluise korfbal jeugd, dit fantastische feest meegemaakt van hun helden uit één.

Op deze schitterende dag beet A1 ’s morgens de spits af tegen de kampioen KCC. Zij gaven zich niet bij voorbaat gewonnen en maakten het hun tegenstander behoorlijk moeilijk, want via een 2-0 voorsprong stond het in de twintigste minuut 8-8, zelfs werd het nog 9-8, maar toch ging de rust in met een 9-11 achterstand. Helaas kwam men niet zo sterk uit de thee pauze, want door slordig bal verlies keek men binnen zeven minuten tegen een 12-17 achterstand aan. Het is prijzens waardig, dat de A1 het niet opgaf en het KCC toch nog lastig maakten, waardoor zij slechts met een 17-20 huiswaarts keerden. Zij waren op schot: Daan 4x; Tristan en Fleur 3x; Joost, Frank en Tekla 2x en Demi 1x.

Voor één moest twee nog ballen in Alphen a/d Rijn om 14.00 uur. De nummer uit de poule Tempo was hun tegenstander. Twee had een prima start in tien minuten tijd stond het 1-5, maar binnen vijf minuten zagen zij kans om langszij te komen, 5-5. Zeven minuten lang zagen beide ploegen geen kans om een voorsprong te bewerkstelligen. Toch waren het onze tweedelingen, die de scoren weer openden en zo goed dat zij de rust ingingen met 7-9. Tot tien minuten na het rust signaal kon men dit volhouden en stond het 11-13. Er vonden nu veel wisselingen plaats, daar de reserves naar één moesten, Lisanne helaas last van haar knie kreeg. Toch had men met nog een kwartier te gaan een 15-16 voorsprong. Jammer, maar het kruit was verschoten en Tempo liet in de eind fase zien, dat zij niet voor de niks de nummer twee zijn. Eindstand 19-16. Met nog twee wedstrijden te gaan zal winst in beide nodig zijn om de onderste plaats te verlaten. Met de volle inzet van alle spelers/sters en trainer/coach houden zij hierin het volste vertrouwen, dat dit toch zal gaan lukken. Zij zorgden voor de scores: Mark 4x; Dennis 3x; Lisanne, Marjelle, Romy 2x; Sanne, Danny en Luuk 1x.

Henny Nieman  

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief