KoningsdagBannerWebsite

Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Maassluis E3 – NIO E1

De spelers van Maassluis E3 spelen dit seizoen voor het eerst met elkaar en het team bestaat uit een mix van kinderen die vorig jaar in de E speelden en kinderen die uit de F over zijn gekomen. In het team zitten Lotte, Joey, Nikki, Jasmijn en Samuel. Het team wordt getraind en gecoacht door Ruben en Jan. De afgelopen tijd moesten de kinderen even wennen aan hun nieuwe team, maar vorige week zagen we ineens een hele grote vooruitgang en een superleuke wedstrijd. Er werd nog wel verloren tegen RWA, maar er werd goed samengespeeld en ze wisten maar liefst 5 doelpunten te maken.

Vandaag moest Maassluis E3 aantreden tegen het Rotterdamse NIO. Gelukkig was ook Joey weer van de partij, die 2 weken niet mee kon doen vanwege een operatie aan z’n arm. En dat Joey er weer was hebben we geweten, hij werd meteen topscoorder van de wedstrijd met maar liefst 4 doelpunten. En dat was niet het enige, het team wist vandaag de eerste winst van de competitie binnen te slepen! Wauw wat gaaf! Hierbij een korte samenvatting van het verloop van de wedstrijd.

Na een warming up en het fluitsignaal van scheidsrechter Tessa lukte het Maassluis om een paar mooie aanvallen neer te zetten. Het is fijn dat de kinderen de bal makkelijk aan Nikki kwijt kunnen. Joey maakte één van deze aanvallen mooi af met een doelpunt. NIO maakte vlak erna 1-1. Hoho deze wedstrijd wilden wij winnen dacht Joey en die schoot de 2-1 binnen. En zo ging het een tijdje gelijk op, want NIO scoorde weer 2-2. Wat is het leuk om te zien hoe snel de kinderen zich ontwikkelen. Ze komen voor de paal om doorloopballen aan te geven, ze kunnen steeds iets verder gooien, het verdedigen gaat steeds beter en wat vooral opvalt is dat ze steeds feller de duels aangaan. Het 2x in de week trainen heeft dus effect. Dan weer even terug naar de wedstrijd waar Maassluis en NIO lekker op en neer blijven scoren. Het is na een goede aangeef van Jasmijn weer Joey die de bal er in legt. NIO laat die voorsprong niet lang heel, want ook zij hebben een paar goede schutters in huis. Joey gaat vrolijk verder, hij had blijkbaar nog wat in te halen va de afgelopen 2 weken en hij had de dag ervoor in de tuin geoefend, 4-3 voor Maassluis. Met die stand gingen we de rust in voor een lekker bekertje limonade, complimenten van het publiek en een praatje met coach Jan.

De 2e helft schoot het team weer uit de startblokken, wat krijgen ze allemaal toch veel kansen. Eigenlijk hadden er de 1e helft al veel meer in kunnen liggen, alleen de doelpogingen gingen steeds net mis. In het 3e kwart kreeg onze kleine Lotte wel een heel groot meisje zich, maar dat maakte haar niet uit. Met haar snelheid komt ze namelijk toch gewoon vrij. Alleen het gooien is wat lastiger met zo’n groot meisje voor je neus. De anderen moesten dus goed bewegen om vrij te komen. Samuel heeft in de E ook vaak met grotere tegenstanders te maken, maar ook hij is gelukkig lekker snel. Maassluis kwam vaak in de aanval en de schoten vlogen om de korf heen, maar helaas er net niet in. Totdat Lotte ineens een mooi afstandsschot er in knalde, bam 5-3. Dit gingen we toch zeker niet meer uit handen geven? Toch werd het nog spannend, want NIO maakte er 5-4 van. Maassluis verdient het echt om deze wedstrijd te winnen en dat voelen ze zelf ook. Samuel schoot een bal net mis en daarna schoot onze zuivere Nikki, die er vorige week maar liefst 3 maakte, er de 6-4 er in. En ons fanatieke rennertje Jasmijn maakte vlak voor het einde van de wedstrijd nog 7-4. Een dik verdiende overwinning voor Maassluis E3. Blijdschap bij het team en een luid applaus van het publiek! Ga zo door E3!

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief