Hoofdsponsor selectieteams:

 
Subsponsor selectieteams:

Algemene informatie

ALGEMEEN
Korfbalvereniging c.k.c. Maassluis is de enige korfbalvereniging in Maassluis en telt ongeveer 400 leden.

Er wordt bij c.k.c. Maassluis van jong tot oud op allerlei niveaus gekorfbald. De allerjongsten leren spelenderwijs bij de kangoeroes de beginselen van het spel. Bij de jeugd wordt het allemaal wat serieuzer. De volgende stap is de juniorengroep, gevolgd door de senioren. Het eerste team van Maassluis speelt 1e klasse, het tweede team speelt reserve 1e klasse.

Wil je meer weten over de spelregels van korfbal? Kijk dan op de website http://www.knkv.nl/ bij de rubriek reglementen.

Naast korfbal wordt er ook veel aandacht besteed aan nevenactiviteiten, voor zowel jong als oud. Ook zijn er mogelijkheden om te tennissen en te Jeu de Boulen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website bij de rubriek Algemene informatie.

Meer informatie over het reilen en zeilen binnen onze vereniging is te vinden in het informatieboekje:

KLEDING
Het tenue van c.k.c. Maassluis bestaat uit een blauw/oranje shirt en een zwart rokje/broekje. De vereniging levert de shirts voor alle Maassluise teams. Een vergoeding voor het gebruik van de shirts is in de contributie opgenomen. De shirts worden per team gewassen, de tas wordt om de beurt door een speler meegenomen.

Heb je een shirt nodig of stop je als spelend lid en wil je je shirt inleveren mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OUDERS LANGS DE LIJN
Veel kinderen vinden het prettig als er ouders of verzorgers langs de lijn staan om hun verrichtingen gade te slaan. Van gezonde belangstelling zal dan ook een stimulerende invloed uit gaan. Onder een gezonde belangstelling rekenen we echter niet de ouders die met veel verbaal geweld zich langs de lijn ophouden en de kinderen beloningen beloven voor doelpunten. Want het gaat uiteindelijk bij de kinderen van c.k.c. Maassluis om spelplezier en leermomenten. Spelplezier spreekt voor zich, toch? Maar leermomenten&. Voor korfbaltechnische aanwijzingen is er een coach aangesteld, die de kinderen begeleidt en leert het korfbalspel zelfstandig te spelen, zelfstandig keuzes te maken tijdens het spel (bv. zal ik aanvallen of gaan steunen?), zelfstandig eventuele probleempjes bespreken met zijn of haar trainer, enz. Het zal de ontwikkeling en het plezier van uw kind ten goede komen.

Tot slot enkele tips:

 • Geef blijk van belangstelling, niet alleen bij thuis- maar ook bij uitwedstrijden.
 • Wees enthousiast en stimuleer uw kind om zelfstandig te handelen.
 • Gebruik geen tactische kreten. Ze hebben het al moeilijk genoeg met het korfbalspel, met zichzelf en met de tegenstander.
 • Laat het coachen aan de coach. Blijf positief, vooral bij verlies. Volgende keer beter.
 • Gun uw kind het kindzijn, want het moet nog zoveel leren. De wedstrijd is al moeilijk genoeg.
 • Winnen, maar ook verliezen horen bij elke sport.
 • Als uw kind talent heeft wordt dat absoluut opgemerkt.
 • De scheidsrechter doet ook zijn best. Bemoei u niet met zijn beslissingen.

VERVOER UITWEDSTRIJDEN
Voor het vervoer van junioren, aspiranten, pupillen en welpen naar de uitwedstrijden wordt bij toerbeurt een beroep gedaan op de ouders. De senioren regelen het vervoer in onderling overleg. De chauffeurs worden zo vroeg mogelijk via het speelprogramma op de hoogte gebracht. Voor het vervoer naar competitie wedstrijden krijgt u een reiskostenvergoeding op basis van 0,10 Euro per km.

Naar aanleiding van vragen inzake het vervoer bij uitwedstrijden over het aantal personen in de auto, heeft het bestuur, in overleg met de Technische Commissie, het volgende besloten:

 • Wanneer de betreffende auto een bouwjaar heeft van 1990 of later, is het aantal toegestane personen dat meerijdt: één op de passagiersstoel voorin en drie op de achterbank. Daarbij MOET gebruik gemaakt worden van de autogordels.
 • Bij een auto met een bouwjaar voor 1990 en voorzien van autogordels voor- en achterin, geldt hetzelfde als hierboven vermeld.
 • Wanneer de auto een bouwjaar heeft van voor 1990 en geen autogordels achterin heeft, mag voorin één passagier en achterin maximaal drie personen worden meegenomen.

Dat het bovenstaande consequenties heeft voor de vervoerregelaar mag duidelijk zijn. Toch heeft het bestuur gemeend dit besluit te moeten nemen, gezien de eventuele problemen met de verzekering bij schade en/of letsel. Wanneer van het bovenvermelde wordt afgeweken, zal het bestuur elke aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid naast zich neer leggen. De bestuurder is en blijft voor dergelijke zaken altijd de verantwoordelijkheid dragen.

VERZEKERINGEN
Collectieve ongevallen verzekering: De verzekering is van kracht tijdens:
Deelneming aan wedstrijden, trainingen en vergaderingen, alsmede gezamenlijke excursies van de vereniging.
Het verblijf in de gebouwen en op de terreinen waar de wedstrijden en/of trainingen plaatsvinden, doch uitsluitend gedurende de voor de wedstrijden en trainingen vastgestelde uren.
Het rechtstreeks gaan van huis naar wedstrijden en terug, mits dit plaatsvindt binnen de daarvoor benodigde tijdsduur.
Uitgesloten is het vervoer per motorrijwiel of scooter, alsmede het vervoer per vliegtuig.

Shirtsponsors:
bluelogo   TSALOGO 640
transparant keukens Koeze
VDKRAAN Jetewoonidee
Logo TCE Partners  

Nieuwsbrief